Are 34 de ani și încă locuiește cu mama: acum vei înțelege de ce unii bărbați depind de mamele lor

Sunt psiholog și vreau să vă povestesc o întâmplare din trecutul meu.

Un tip cu o față rotundă s-a așezat pe scaun vizavi de mine. Era nervos și își ajusta ochelarii. Potrivit lui, totul era clar: locuiește cu mama lui, fără iubită, bani puțini, confuz de ceea ce își dorește. Am mai văzut sute ca el.

Cătălin și-a ajustat ochelarii și a început să-și împărtășească din gânduri:

– Ei bine, nu știu. Am o grămadă de probleme. Primesc un salariu mizer. Nu știu cum să cer o mărire. Nu mă pot impune să lucrez mai mult. Și nu am noroc la fete.

În aparență avea 24-25 de ani, dar conform pașaportului era cu 10 ani mai mare. L-am întrebat direct dacă locuiește cu mama lui. Cătălin dădu din cap afirmativ.

Îi dădea mamei aproape tot salariul său, lăsându-și lui doar cât să-i ajungă pentru jocuri. Mama lui gestionează finanțele familiei, plătește chiria, îi cumpără haine lui Cătălin, spală, face curățenie și pregătește cina. Cătălin nu știa cum și nici nu-i plăcea să facă toate acestea. Iar mama lui fiind singură, în afară de fiul ei neavând pe nimeni, s-a decis să rămână cu el ca să-l ajute. Acum sunt fixați unul de celălalt.

– De fapt, ea este o prietenă pentru mine, poți spune că este cea mai bună, a spus Cătălin cu încăpățânare, „Ei bine, este confortabil să trăim împreună, nu trebuie să plătesc chirie, nu am atât de mulți bani”.

Cu fetele, comunicarea lui mergea bine, dar nimic mai mult. A testat site-uri de întâlniri, dar cele mai multe necesitau să le plătești. Și cine este interesat de un bărbat de 34 de ani care locuiește cu mama lui?

Chiar și hobby-ul lui Cătălin era unul amabil și inofensiv, ca și el: colecționa figuri de avioane, tancuri, colecționa reviste de modeling. Este un fiu ascultător și amabil, ideal. Nu-i așa?

Când am început să-i spun că dificultățile lui vor începe să se rezolve de îndată ce va începe să trăiască singur, Cătălin s-a înveselit puțin. Am continuat:

– În primul rând, acum în loc de o iubită, ai o mamă. Din punct de vedere psihologic ea este prietena ta, dar pentru alte nevoi – tu te uiți la filme pentru adulți. Unde vei merge tu și iubita pentru puțină intimitate? Sau vrei ca mereu să fii lângă mama, și ea să-ți dea sfaturi utile?

– În al doilea rând, ești timid – pentru că mama ta conduce toate negocierile pentru tine. În magazine, în discuțiile cu alți oameni, etc. Când vei începe să trăiești singur, vei învăța să comunici cu oamenii, să negociezi, să ai o dezbatere constructivă, veți simți încredere în sine. Vei ști cum să închiriezi o casă, cum să comunici cu vecinii. Vei putea cere o mărire de salariu. Vei putea să inviți fete la plimbare și să le aduci la tine. Vei fi motivat să faci ceva.

Cătălin a început să dea din cap fericit, zâmbind, a fost de acord. Ei bine, ideea de fete a fost pe placul lui. Singur! Într-un apartament cu o fată drăguță! Asta era ceea ce-și dorea.

Dar apoi îngrijorarea a apărut pe chipul lui. Cum va aprecia mama – plecarea fiului ei iubit și singurul ei prieten? A început să spună că mama lui nu are prieteni și că va rămâne singură.

În mod surprinzător, mama a spus că este gata să-și lase fiul să plece. Ea a spus că de mult a așteptat acest moment. A scris o listă de sarcini pe care fiul ei trebuie să le învețe cum să le facă singur (să spele, să gătească, la ce medici să meargă, cum să gestioneze bugetul).

Am convenit să ne întâlnim din nou și să discutăm planul de mutare. Cătălin a plătit lecția în avans. Dar nu a venit. Apoi a încetat să mai răspundă la mesajele mele.

Asta s-a întâmplat acum 3 ani. Ceva îmi spune că mama și fiul sunt încă împreună. Pentru că așa este atracția dintre mamă și fiu, care nu mai au pe altcineva. El este cel mai bun bărbat pentru ea, iar ea este cea mai bună femeie pentru el. Sigur din punct de vedere psihologic.

Separarea este o treabă uriașă și grea, care este aproape imposibilă dacă băiatul nu are în apropiere un bărbat (prieten, mentor, tată, antrenor, unchi) care să-l „expulzeze” din cuibul mamei și să-i arate cum trebuie să trăiască .