Truc simplu de știut: cum să udați o orhidee pentru a prelungi înflorirea

Baza îngrijirii orhideelor ​​este udarea adecvată a plantei. Deși timpul lor de înflorire depinde de diverși factori, procesul poate fi prelungit semnificativ.

Cât de des să uzi orhideele

Cultivatorii de flori cu experiență spun că este suficient să udați planta o dată pe săptămână iarna și de două ori vara. Cu toate acestea, depinde adesea de floarea în sine. Pentru a înțelege dacă trebuie să udați o orhidee, trebuie să vă uitați cu atenție la plantă. Dacă solul este ușor umed, atunci nu este necesară udarea.

Cum să-ți uzi corect orhideele

Cea mai bună metodă este să scufundați ghiveciul împreună cu planta într-un recipient mai mare cu apă. Toate ghivecele pentru orhidee au de obicei găuri de drenaj în partea de jos. O altă modalitate este de a pune ghiveciul în care se află orhideea într-un recipient gol și apoi de a turna apă în sol, astfel încât jumătate din ghiveci să fie acoperit. Cu toate acestea, este important să se respecte două reguli:

– apa trebuie să fie la temperatura camerei;
– orhideea trebuie lăsată în apă timp de 20-30 de minute.

Cum să uzi o orhidee pentru a-i prelungi înflorirea

Simpla udare nu este suficientă. Florarii avertizează împotriva utilizării apei de la robinet, care este distructivă pentru planta tropicală. Apa de la robinet poate conține niveluri ridicate de compuși de calciu și magneziu și, prin urmare, este considerată dură și periculoasă pentru orhidee. Ideal ar fi să folosiți apă fiartă, dar și apa distilată poate fi bună.

Alternativ, este util să udați orhideea cu apă cu lămâie. Se prepară adăugând un vârf de cuțit de acid citric la un litru de apă. Un astfel de truc va ajuta la prelungirea înfloririi spectaculoase a orhideelor.