Periculoase pentru cei mici: 8 plante de interior de care trebuie să scapi urgent dacă ai copii!

Sunt frumoase, purifică aerul, dau un nou suflu locuinței tale, îți cresc satisfacția și pofta de viață, dar cine s-ar fi gândit că pot fi și periculoase, mai ales dacă ai copii sau animale de companie care, din când în când, pot să mai mestece câte o frunză. Pentru că ținem la sănătatea ta și a celor care te înconjoară, astăzi vom discuta despre 8 plante toxice, de care ar trebui să te descotorosești ca să eviți intoxicațiile sau reacțiile alergice la copii.

Flori de apartament periculoase

Azaleea

O planta rezistentă, frumoasă, care înflorește magnific și nu are pretenții prea mari în ceea ce privește condițiile. În ciuda popularității sale, Azaleea este considerată toxică și periculoasă, deoarece frunzele sale conțin substanțe care după ce sunt ingerate, provoacă colici intestinale și crampe.

Dieffenbachia

Această plantă cucerește datorită coroanei luxuriante, alcătuite din frunze mari și multicolore. Dieffenbachia este periculoasă din cauza sevei sale, care este eliberată atunci când îi tai frunzele sau tulpina. Dacă copilul tău sau animalul de companie va decide să o încerce la gust, aceștia riscă să sufere o intoxicație severă, completată de arsuri și iritații ale pielii.

Citește și: 6 plante de interior care aduc beneficii locuinței tale

Plante de apartament toxice pentru copii

Leandrul

Leandrul și-a câștigat popularitatea grație florilor sale roșii, de o nuanță intensă și strălucitoare. Însă nu toată lumea știe că sucul său este utilizat la prepararea otrăvurilor pentru șoareci și poate să provoace orbirea. Până și mirosul acestei plante, atunci când înflorește, provoacă o stare de somnolență și amețeală.

Euphorbia

Euphorbia arată inofensiv, dar tulpina și frunzele acesteia conțin un suc care provoacă arsuri și iritații ale pielii, iar atunci când este ingerat, chiar și intoxicații acute.

Citește și: 10 flori care îți vor colora frumos grădina și te vor ajuta să scapi definitiv de buruieni!

Plante de interior otrăvitoare

Crotonul

Această floare asemănătoare unui copăcel cu frunze pestrițe și alungite face parte din aceeași familie cu Euphorbia și este și mai periculoasă decât prima. Sucul său este în stare să stârnească arsuri puternice pe piele, iar dacă pătrunde în sânge în urma unei tăieturi sau ingestiei, intoxicația poate fi letală.

Mimoza

Mimoza este o plantă sensibilă și delicată, care își strânge frunzele sub forma unui tub când este atinsă și se răzbună destul de perfid. Contactul pe termen lung cu această floare poate duce la căderea treptată și totală a părului, din cauza substanțelor toxice pe care le emană.

Citește și: 7 plante de interior care vor schimba complet atmosfera din casa ta!

Flori de cameră toxice

Monstera

Monstera este o plantă cu adevărat spectaculoasă cu frunze uriașe și care crește până la dimensiuni impresionante.  Monstera poate fi adesea găsită în locuri publice și grădini botanice, dar și în casele amicilor tăi. În pofida acestui fapt, sucul său poate provoaca iritații ale pielii, ochilor și sistemului digestiv.

Solanum

Planta Solanum iese în evidență grație fructelor sale strălucitoare și portocalii, care sunt extrem de otrăvitoare. Culoarea strălucitoare a fructelor atrage atenția copiilor și animalelor de companie, prin urmare, nu are ce căuta în casa ta, știind cât de ușor aceștia se pot lăsa pradă ispitei.

Citește și: 5 moduri uimitoare de a folosi apa oxigenată pentru îngrijirea plantelor din locuința ta!