Lustrele de cristal și tapetul floral: 5 trucuri “străvechi” de decor interior care sunt din nou la modă

Știm cu toții că moda este capricioasă și că, de multe ori, multe articole cumpărate recent ajung în subsol sau la coșul de gunoi, deoarece nu mai sunt în tendințe. Dar există tot mai multe cazuri în care tendințele modei din deceniile trecut revin cu noi forțe, devenind mai populare decât erau atunci. Deci, care sunt elementele de decor potrivite în stilurile moderne pe care le puteai întâlni ani buni în urmă în apartamentele bunicilor?

Lustrele de cristal

În trecut, candelabrele de cristal erau destul de scumpe și nu erau ușor de cumpărat. La începutul anilor ’00, aceste candelabre luxoase nu se potriveau adesea în interioarele modeste, așa că au fost treptat abandonate. Acum modelele vintage originale de candelabre de cristal au revenit în modă – versiunile lor mai moderne se potrivesc perfect în diferite stiluri de interior – scandi-chic, neoclassical, loft. Principalul lucru este să te asiguri că interiorul are elemente care vor susține decorul clasic al candelabrului.

Tapetul floral

În trecut, tapetul floral era considerat un decor interior cu drepturi depline. Cu toate acestea, la acea vreme, oamenii se gândeau rareori la combinații de modele și culori într-un spațiu, așa că, în timp, au devenit la modă tipurile mai concise, monocrome. În zilele noastre, ornamentul floral poate fi folosit în siguranță în interioare moderne, de exemplu, pentru un perete de accent. Textilele și accesoriile similare pot contribui la completarea acesteia.

Patchwork quilt

Cuverturile patchwork erau adesea găsite în casele rustice, dar apoi au devenit un semn al interioarelor sărace. În zilele noastre, astfel de textile autentice s-ar potrivi bine în interioarele în stil boho sau scandinav.

Aranjamentele elegante de masă

Fețele de masă, șervețelele din pânză, vasele pentru dulceață și seturile de ceai inteligente au încetat să mai fie relevante după anii ’90. Cu toate acestea, decorurile de masă elegante sunt din nou la modă, așa că este logic să trecem dincolo de farfurii și platouri, cel puțin ocazional.

Textilele tricotate

Textilele tricotate în interioarele moderne sunt un accent vintage izbitor, care poate face un spațiu mai interesant. Acestea pot fi șervețele, carouri sau covoare. Textilele din dantelă sunt un bun adaos în cazul în care interiorul are deja o notă de stil boho sau retro.