Iată așa lucrurile inutile ne împiedică să îmbogățim și chiar ne afectează sănătatea

Pentru majoritatea dintre noi, a arunca lucrurile inutile e ca și cum a arunca o bucată de suflet. De aceea, obiectele vechi stau zeci de ani prăfuite undeva prin subsol. Nici măcar nu bănuim însă că astfel ne facem nouă înșine rău. Despre ce fel de rău poate fi vorba, vedem în continuare.

1. Energia sărăciei

Specialiștii feng shui sunt convinși că bogăția și sărăcia au energii diferite. De aceea, oamenilor fără bani le este foarte greu să iasă din cercul vicios al sărăciei. Ei sunt înconjurați de energia nevioașului, pe care tot ei o alimentează.

Primul pas spre crearea vibrațiilor bogăței poate fi făcut, scoțând toate obiectele inutile din casă.

În caz contrar, subconștientul nostru ne va convinge că păstrăm lucrurile vechi, pentru că nu avem bani pentru altele noi. Realitatea va reacționa neapărat la această vibrație.

2. Emoții negative și anxietate

Obiectele vechi grămădesc informații despre emoțiile tale negative. Locul preferat al energiei negative este în părțile uzate ale obiectului: rosături, crăpături, rupturi. Obiectele care sunt stricate sau uzate reflectă energia negativă, generând anxietate și alte emoții negative la toți cei din casă.

Din același motiv, nu este recomandat să porți haine de la rude sau second hand. Poți duce astfel de lucruri undeva înafara casei.

3. Verde pentru lucruri noi

În China, acolo unde a apărut conceptul feng shui, există așa o zicală „vechiul nu va pleca, noul nu va veni”. Lucurile noi nu vin la oamenii care au casa plină de lucruri vechi și nu mai au loc pentru altceva. Pentru ca să ai ceva nou, eliberează mai întâi spațiul necesar. Începe cu o curățenie generală!

4. Dispoziție proastă și chiar depresie

Excesul de lucruri nu doar îți transformă casa într-o gunoiște, dar și îi influențează negativ pe cei ce trăiesc în ea. Oamenii de știință au demonstrat legătura dintre excesul de lucruri inutile în casă și depresie.

Potrivit psihiatrului, Audrey Sherman, la persoanele care trăiesc în spații supraaglomerate, nivelul hormonilor de stres este mai ridicat. Medicul spune că prea multe lucruri inutile și dezordinea creată de ele agravează stresul, anxietatea și tristețea, putând genera chiar și depresie.