Formează-ți aceste 3 obiceiuri către 40 de ani și vei părea mereu mai tânără decât ești

Orice femeie își poate ascunde vârsta adevărată, fără ca să cheltuiască prea mult. Tot de ce are nevoie sunt niște obiceiuri benefice.

De fapt, bătrânețea este un mit, ne putem păstra atractivitatea timp îndelungat, cu îngrijiri minime. Iată ce beauty obiceiuri trebuie să-ți formezi către 30-40 de ani:

1. Să acorzi timpul cuvenit somnului

O durată normală a somnului contribuie la încetinirea procesului de formare a ridurilor. Somnul suficient previne deshidratarea și favorizează producerea de colagen. Astfel pielea va fi mult mai elastică, iar culoarea tenului mai uniformă. În timpul somnului se mărește fluxul sangvin, ceea ce îmbunătățește culoarea pielii.

Somnul deplin previne formarea cearcănelor și a pungilor sub ochi. După odihnă, celulele pielii sunt asigurate de sânge cu oxigenul necesar și se îmbunătățește metabolismul celular. Lipsa unui somn de calitate îi afectează cel mai mult pe oamenii a căror piele palidă este genetică din cauza insuficienței de melanină.

Cercetările au demonstrat  că atunci când persoana doarme cel mult 5 ore pe noapte, în scurt timp încep să-i apară riduri de două ori mai multe decât în cazul persoanei care doarme 7-9 ore. Anume atât specialiștii recomandă adulților să doarmă timp de o noapte.

2. Să ai grijă de postură

În organismul nostru, toți mușchii sunt interconectați. De aceea, orice dereglări ale posturii provoacă schimbări negative ale feței. A doua bărbie apare în rezultatul umerilor ridicați și a unui gât întins, ridurile în jurul gurii apar din cauza umerilor rigizi, adânciturile de lângă nas sunt cauzate de pieptul lăsat, iar ridurile din jurul ochilor sunt o urmare a supraîncordării mușchilor feselor.

Niciun fel de proceduri cosmetice nu vor ajuta dacă ai probleme de postură, în cel mai bun caz vor fi de scurtă durată. Poziția corpului poate fi corectată cu ajutorul exercițiilor fizice și a unor centuri corectoare speciale.

3. Să bei cafeaua cu un pahar de apă

Poate ai observat că în unele cafenele, cafeaua este servită împreună cu un pahar de apă. Aceasta este o tradiție orientală veche, care s-a păstrat datorită practicității. Cafeaua trebuie băută cu un pahar cu apă nu doar pentru a-i descoperi gustul, ci pentru a preveni deshidratarea generată de efectul diuretic al cafelei.

Consumul frecvent de cafea poate fi cauza unui chip obosit, a cearcănelor, a pielii uscate și a celulitei pe corp.

Paharul de apă consumat imediat după cafea suplinește lichidele pierdute de organism și previne dezvoltarea proceselor negative la nivelul pielii. În plus, apa curăță emailul dinților de pigmenul închis al boabelor de cafea.