Cum să-ți dai seama că un om este bun? Iată metoda unui înțelept!

Odată, un învățător înțelept a fost întrebat: „Cum să recunoști un om bun?”

Învățătorul a răspuns:

„Nu este felul în care el vorbește și nici felul în care el se comportă, ci atmosfera care se creează în prezența lui. Iată ce reprezintă o dovadă, deoarece nimeni nu este în stare să creeze o atmosferă care să nu aparțină spiritului său.”

Oamenii au o capacitate uimitoare de a percepe cu sensibilitate atmosfera din jur și de a se lăsa influențați de această stare. Amintește-ți atmosfera oricărei sărbători sau petreceri, care te face să uiți de problemele tale și să te veselești împreună cu ceilalți, să dansezi și să savurezi momentul.

Prin crearea atmosferei poți controla emoțiile oamenilor. Începând să controlezi atmosfera din jurul tău, începi să-ți controlezi viața. De această caracteristică se folosesc adesea politicienii. La evenimentele preelectorale și publicitare, prin crearea atmosferei necesare, ei reușesc să influențeze oamenii și îi fac să voteze pentru ei.

Prin controlul atmosferei din jurul tău, controlezi evenimentele din viața ta, pentru că în acest moment, prin emoțiile oamenilor, obții controlul asupra sentimentelor și gândurilor lor.

Această experiență este suficientă, pentru ca tu să te convingi cât este de important să fii înconjurat de atmosfera în care sufletul tău se deschide, corpul se relaxează, iar senzațiile îți aduc plăcere și bucurie.

Despresia este și ea o atmosferă și este în puterile tale să o înlocuiești cu o atmosferă de fericire, aventuri, bucurie și evenimente plăcute în viață.

Atmosfera, care nu îți oferă energie, te scufundă într-o zonă de luptă constantă și lipsă de plăcere, în care nu te poți simți pe deplin tu însuți. Creează-ți propria atmosferă cu ajutorul cuvintelor și obiectelor și vei putea schimba tot ce îți dorești.