Cum să nu te transformi într-o mătușă demodată și să arăți fresh la 50 de ani

Mama mea are 50 de ani și ea deseori primește complimente de la oameni necunoscuți. Ea arată cu cel puțin 5 ani mai tânără decât este, însă uneori arată și mai bătrână, dacă optează pentru piese vestimentare nepotrivite. De aceea, mi-am luat eu angajamentul să-i cumpăr haine.

Așadar, cum să arăți stilat și fresh și să nu te transformi într-o babă demodată la 50 de ani?

Paltoanele gri, cu croială nefeminină, sau costumele clasice, care nu se aranjează pe corp, încă nu au avantajat pe nimeni. Ceea ce au reușit a fost să adauge purtătoarelor zeci de ani. Pe de altă parte, și hainele pentru adolescente vor arăta ridicol pe femeile de peste 40. Cum să găsești mijlocul de aur?

Culoarea neagră în jurul feței îmbătrânește

Încearcă să nu porți rochii sau bluze negre cu guler înalt sau cămăși negre încheiate de la primul nasture.

Simplu și cu gust

Blugi și bluză cu decolteu modest în formă de V sunt alegerea perfectă pentru ținuta de zi cu zi, pentru a merge în ospeție, la cafenea sau în oraș. Pentru a merge la cumpărături sau la un picnic este suficient să înlocuiești bluza cu un tricou.

Pantaloni clasici

O bluză deschisă, un sacou și niște pantaloni bine asortați te vor ajuta să arăți elegant și fresh. Optează pentru nuanțe de gri perlă sau albastru deschis. Iar în ceea ce privește eșarfa, alege-o de nuanța rujului. Vei arăta perfect!

Hainele oversize nu avantajează pe nimeni

Alege haine care pun accent pe talie, ele te ajută să-ți pui în valoare feminitatea. Evită nuanțele grafit sau maro deschis. Acestea arată bine doar în combinație cu alb sau culori aprinse.

O culoare țipătoare e garanția succesului 

Nu te teme să cumperi haine de culori aprinse. Un sacou ultramarin sau o bluză violetă te poate face regina serii la orice petrecere. Folosește și nuanțele de roz sau galben, ele îți vor împrospăta ținuta.