8 piese vestimentare care pot „strica” chiar și silueta perfectă de model!

Să îți alegi garderoba potrivită pentru fiecare zi nu este chiar atât de simplu pe cât ar putea părea la prima vedere. Până în prezent, designerii au venit cu seturi și modele extrem de variate de haine, dar nu toate au fost concepute pentru fetele cu o siluetă obișnuită.

În acest articol vom vorbi despre lucrurile pe care să nu le cumperi deloc și dacă le ai deja în garderobă, atunci să le arunci fără pic de regret!

1.Pantalonii scurtați

Ceea ce trebuie să știi este că acest model de pantaloni este potrivit exclusiv pentru fetele înalte. Acesta s-a menținut solicitat mai mult de un sezon, însă nu este cea mai bună alegere și iată de ce! Doamnele de statură mică vor părea și mai scunde în astfel de pantaloni, nici chiar pantofii cu toc nu vor salva situația. Șoldurile vor arăta mai voluminoase. Prin urmare, este mai bine să acorzi preferință pantalonilor de lungimea standard.

2.Fustele cu poale asimetrice

Poți vedea multe opțiuni de astfel de fuste, unde partea din spate este mai lungă decât cea din față. S-ar părea că aceasta este o oportunitate ideală pentru a-ți demonstra picioarele subțiri. Dar, acest model are capcanele sale. Poalele asimetrice „taie” vizual figura în jumătate, reducând din lungimea picioarelor.

3.Rochiile în stil baby-doll

Astfel de ținute arată excelent în cazul adolescentelor, dar nu și doamnelor adulte. Cu o rochie baby-doll, orice figură va arăta vizual disproporționată, partea de sus câștigând un exces de volum. În plus, prezența unui astfel de model în garderoba unei femei mature indică dorința ei puternică de a părea mai tânără.

Să arăți stilat și la modă te vor ajuta rochiile scurte și drepte. Acestea lungesc vizual picioarele și rămân mereu la modă.

4.Modelele cu bască

Bluzele sau rochiile cu bască fac întotdeauna silueta să arate mai plină, prin urmare, această opțiune este potrivită doar pentru femeile suple. Dacă ai cel puțin câteva kilograme în plus, basca va atrage atenția asupra lor. Dacă dorești să accentuezi talie, poartă mai bine o centură. Poți ascunde defectele în această zonă și cu ajutorul pantalonilor sau fustelor cu talie înaltă.

5.Bolero-ul

Acest articol al garderobei și-a pierdut demult pozițiile în topurile de modă. Dar, dintr-un motiv oarecare, femeile continuă să îl poarte. Bolero-ul aduce un aer clasic în imagine, dar deloc la modă și care nu accentuează avantajele figurii.

Dacă porți bolero doar pentru a-ți acoperi umerii, atunci este mai bine să alegi cardigane sau jachete cu o croială dreaptă. Iar pentru a evidenția talia, poți opta pentru o centură prinsă peste cardigan.

6.Pelerina

Acest model de palton nu se potrivește practic pentru niciun tip de siluetă – face femeia să pară mai plină și reduce din statură. Dacă imaginea va fi una de succes depinde și de materialul pelerinei. Uneori, aceasta se aranjează frumos pe figură (dacă țesătura este moale), iar alteori atârnă în toate direcțiile. Poți înlocui acest articol cu un palton clasic, de o nuanță neutră calmă.

7.Blugii cu talia joasă

Acest model de blugi a fost popular la începutul anilor 2000. Acum, niciun designer nu îl include în colecția sa. În primul rând, cu astfel de pantaloni picioarele arată mai scurte, iar restul corpului mai lung, ceea ce face figura să pară disproporționată.

În plus, este dificl să te așezi în blugii de acest model, fără a demonstra tuturor detalii nedorite. Pentru a sublinia talia și a prelungi vizual picioarele, este mai bine să alegi modele de pantaloni cu talie înaltă sau medie.

8.Bluza cu mâneci liliac

Astfel de bluze fac partea de sus a corpului lipsită de formă, este mai bine să renunți pentru totdeauna la ele. Umerii devin mai voluminoși, iar pieptul în general se pierde.

Așadar, garderoba ta nu trebuie să includă neapărat multe lucruri. Însă, dacă elementele enumerate mai sus sunt prezente în ea, atunci e timpul să faci un „upgrade” urgent.