Frumoasă indiferent de context: 5 sfaturi ca să arăți impecabil în timpul unei videoconferințe!

Pandemia ne-a dat toate planurile peste cap. Dar totodată, ne-a învățat să ne adaptăm la tot ce înseamnă virtual și digital. Interviurile, studiile, întâlnirile cu colegii de birou, întâlnirile cu prietenii și uneori cu familia, au trecut toate în mediul online. Și la fel cum în viața de zi cu zi trebuie să arăți bine, așa și dincolo de micile ecrane trebuie să sclipești.

Iar pregătirile pentru o întâlnire online diferă de una offline, deoarece camera dispozitivului și ochiul uman percep lucrurile un pic diferit. Ceea ce nu este întotdeauna vizibil în timpul comunicării față în față, de exemplu, defectele minore ale pielii, devine evident pe ecranul unei tablete.

Dar fii pe pace, așa cum în viața cotidiană există trucuri care îți scot frumusețea în evidență, așa și în fața unei camere sunt șiretlicuri care te vor ajuta să arăți întotdeauna perfect. Hai să vedem împreună care sunt ele.

#1. Poziționează camera corect

Nu contează dacă suni de pe un smartphone, de pe tabletă sau de pe laptop – camera trebuie să fie poziționată inteligent. Cea mai sigură zonă este la nivelul ochilor – în caz contrar, trăsăturile feței vor fi denaturate urât. De exemplu, o cameră situată prea jos îți va scoate în prim-plan bărbia dublă și îți va face mandibula să arate masiv.

#2. Ai grijă ca încăperea să fie iluminată

În mod ideal, de lumină naturală, deoarece tenul tău va arăta firesc și sănătos. În plus, interlocutorul va avea o imagine foarte clară. Pentru asta trebuie să te așezi în fața ferestrei, astfel încât între tine și fereastră să rămână loc pentru o mână întinsă. Dacă te apropii prea mult, fața ta va arăta palidă, iar dacă stai prea departe, dimpotrivă, întunecată.

Dacă videoconferința are loc seara, profită inteligent de iluminarea artificială. Evită lămpile cu lumină galbenă și lămpile de tavan. Acestea denaturează tonalitatea pielii și subliniază pungile de sub ochi. Folosește led-uri cu lumină albă, situate chiar deasupra feței, astfel încât să te lumineze de sus, sub un unghi de 45 de grade. O altă sursă de lumină – (o lampă sau ghirlande) poate fi amplasată în spatele tău pentru a oferi fundal plăcut.

#3. Alege fundalul potrivit

Dacă tot am vorbit de fundal – în mod ideal acesta trebuie să fie neutru. Un perete lipsit de detalii mărunte (rafturi, picturi, cărți etc) e ceea de ce ai nevoie. Elementele suplimentare pot sustrage atenția interlocutorului. Fundalul trebuie să fie adecvat în contextul întâlnirii. Dacă pentru discuțiile video cu familia sau prietenii nu există reguli stricte, în timpul unui meeting de afaceri contează fiecare detaliu.

#4. Ai grijă de machiaj

Da, e neplăcut să te machiezi știind că nu trebuie să ieși din casă, dar va trebui să-ți evidențiezi un pic ochii și buzele și să-ți maschezi imperfecțiunile tenului, deoarece camera e mult mai vigilentă și mai perfidă decât ochiul uman. Defectele feței nu vor trece neobservate, mai ales că interlocutorul te poate studia amănunțit. Dacă categoric nu vrei să te machiezi, poți pune camera un pic mai departe de față.

#5. Îmbracă-te corect

Ținuta trebuie să fie potrivită contextului. Chiar dacă lucrezi de acasă, trebuie să arăți ca la birou. Dar din fericire, acest lucru este valabil doar pentru partea superioară a ținutei. Deci, dacă te simți bine așa, poți îmbrăca o cămașă peste pijama, atât timp cât nu se observă.

Ține cont de modul cum lumina și fundalul interacționează cu hainele tale. Dacă fundalul este întunecat, îmbracă-te în tonuri deschise, iar dacă fundalul este luminos, îmbracă-te în nuanțe întunecate. Topul trebuie să fie elegant și laconic. O ținută prea încărcată devine agasantă și plictisitoare.

Citește și: Cum să te îmbraci la birou: 20 de ținute impecabile pentru femei 50+