Vrei să fii tânără și frumoasă după 50 de ani? 21 de reguli de care trebuie să ții cont începând de astăzi!

Ține cont de aceste reguli, iar tinerețea și frumusețea vor apărea de la sine!

1. Prima și cea mai importantă regulă este motivația. Învață să te iubești pe sine însăți, să devii pentru tine cea mai iubită persoană din lume. De ce? Deoarece anume pentru cei dragi și iubiți sufletului avem motivația să devenim mai buni. Învățând să te iubești și să te apreciezi, vei dori să te schimbi spre bine și să faci lumea mai bună.

2. Începe dimineața cu un pahar cu apă.  Mai bine zis – două. Luate pe stomacul gol. Dacă vrei, poți adăuga câteva picături de suc de lămâie. Faza cu 2 litri de apă pe zi nu e o campanie de marketing. Apa e foarte importantă pentru un organism sănătos și îți recomandăm să o consumi câte puțin pe tot parcursul zilei.

3. Alternează apa fierbinte cu cea rece atunci când faci duș. O asemenea tehnică îmbunătățește tonusul pielii, întărește imunitatea și îți pune la încercare tăria de caracter. Va fi greu să începi, dar cu timpul nu vei mai putea renunța la acest ritual.

4. La 20 de minute după ce ai făcut duș și ți-ai băut paharul cu apă, a venit timpul să-ți iei micul dejun. Ai grijă ca micul dejun să fie consistent și sănătos. Brânză de vaci, legume, cereale, nuci, fructe uscate, nu-ți fie frică să experimentezi. Micul dejun trebuie să te alimenteze cu energie pentru întreaga zi.

5. Nu bea apă după mâncare! Acest lucru încetinește digestia și pune presiune pe pereții stomacului. Abia după 40 de minute după micul dejun poți să bei ceai sau orice altă băutură sănătoasă.

Citește și: După o vârstă, nu mai trebuie să faci aceste 5 lucruri

6. Mănâncă mai puțin, dar mai des. Să zicem 5-6 porții mici pe zi, la intervale egale de timp, în loc de cele 2-3 cu care te-ai obișnuit. În primul rând, acest lucru este sănătos, în al doilea rând, este sănătos, în al treilea rând – este sănătos. De ce alte argumente mai poate avea nevoie o femeie care se iubește pe sine însăși?

7. După ora 16:00, consumă doar proteine! După ora 16:00, organismul uman se descurcă mai greu cu carbohidrații și îi transformă, într-un final, în grăsimi, care “îți atacă coapsele”, fesele și abdomenul.

8. Ia cina corect. Există o convingere comună că nu trebuie să mănânci după ora 18:00. Adevărat, dar numai dacă te culci la ora 22.00, cu alte cuvinte, trebuie să iei cina cu 3-4 ore înainte de somn.

9. Mestecă cu grijă. Pentru a facilita digestia și a te sătura într-un mod natural, trebuie să mesteci foarte bine fiecare bucățică. Apropo, cei care reușesc să facă asta cu regularitate, nu se îngrașă deloc. De acest principiu se ghidează femeile franceze. Încearcă să-ți amintești acum vreo franțuzoaică supraponderală.

10. Senzația de sațietate –  Oamenii de știință au demonstrat că senzația de sațietate se manifestă abia la 20 de minute de la ultima înghițitură. Acum, imaginează-ți câte porții în plus ai mâncat.

Citește și: Vrei să fii la modă și la 50 de ani? Acest articol este pentru tine!

11. Dacă vrei să iei o gustare, dar încă nu a venit ora mesei – mai bine abține-te. Cum să te abții când ispita este atât de mare? Fă gimnastică, vizionează un episod al serialului preferat, fă curat prin casă, cu alte cuvinte, fă orice te poate sustrage de la acest gând periculos.

12. Fă exerciții fizice de-a lungul întregii zile, preferabil, la intervale de 30-60 de minute. Chiar și 5 minute de activitate fizică, departe de monitor, sunt binevenite, mai ales că și ochii trebuie să se odihnească din când în când.

13. Ai grijă de abdomen. Apropo, exercițiile fizice nu te vor ajuta prea mult, dacă nu vei urma o dietă corectă. Cu o asemenea strategie, nu vei reuși să slăbești, iar mușchii vor rămâne ascunși sub stratul superior de grăsime.

14. Nu exagera cu antrenamentele!  Femeia trebuie să rămână feminină, iar mușchii puternici și reliefați ca la bărbați nu reprezintă un atribut al feminității. Feminitatea și gingășia sunt principala noastră armă. De ce să ne debarasăm de ea?

15. Secretul picioarelor frumoase este foarte simplu: mergi mai mult pe jos, fă mai multe așezări și mai multe întinderi. Plus la asta, nu ar strica să-ți cumperi o coardă.

Citește și: Cum trebuie să arăți la 60+? Spre ce trebuie să tinzi: 12 ținute pentru inspirație

16. Mersul la saună nu te va ajuta să slăbești. Aceasta facilitează eliminarea apei din organism, creând iluzia slăbirii, dar nivelul de apă se restabilește în câteva ore.

17. În schimb, gheața este un prieten fidel al pielii sănătoase și strălucitoare. Pentru a menține pielea tonifiată, șterge-te cu un cub de gheață în fiecare dimineață și efectul nu se va lăsa mult timp așteptat.

18. Renunță la dușmani o dată pentru totdeauna. Aici ne referim în primul rând la chipsuri, maioneză, băuturi carbogazoase, cafea, țigări, alcool, mezeluri și alți prieteni ai celulitei. Ține minte – tu ești ceea ce mănânci.

19. De toate câte puțin. Nucile, fructele uscate, uleiul vegetal – sunt produse foarte sănătoase, dar și foarte consistente și  bogate în calorii. Deși ispita e mare, cel mai bine este să nu exagerezi. 5-7 nuci pe zi e mai mult decât suficient.

20. Consumă pâine dietetică, de secară și fără drojdii. Tot ce-i proaspăt e sănătos, dar nu când este vorba de pâine. Mai bine mănâncă pâinea de ieri.

21. Renunță la cafea și la ceai. Dacă crezi că e imposibil și nu poți renunța, bea înainte de ora 16 și doar ceai verde, fără zahăr. Dar apa e întotdeauna mai bună, așa că iubește apa așa cum te iubești pe tine însăți.

Citește și: 4 lucruri de care trebuie să te descotorosești, dacă ești o gospodină care se respectă!