Vor fi întotdeauna în vogă: 10 idei superbe de interior, moștenite de la bunici!

Bunicile noastre aveau abilitatea extraordinară de a crea o atmosferă de armonie și confort, literalmente, din nimic, și avem multe de învățat de la ele! Stilul retro capătă popularitate pe zi ce trece, dar acesta trebuie integrat armonios în stilistica contemporană, fără imitații vulgare.

Prin urmare, în articolul de astăzi am adunat 10 lucruri din casele bunicilor noastre, care nu și-au pierdut din actualitate nici astăzi și pot fi o completare superbă a interiorului tău.

Idei de amenajare a casei

Tapete cu flori

În primul rând arată foarte drăguț. În al doilea rând, continuă să fie stilat și elegant. În al treilea rând, nu au de suferit buzunarele. Tapetele rămân actuale atâta timp cât nu exagerezi și nu-ți transformi casa într-o grădină cu flori. Decorează o singură cameră sau un perete.  Și nu uita să completezi imaginea cu perdele, covoare și alte elemente de decor în stil vintage.

Șervețele de masă croșetate

Bunica mea le iubea foarte mult și le confecționa de una singură. Apropo, poți să încerci și tu să confecționezi un asemenea accesoriu pentru propria casă, mai ales că Youtube e plin de tutoriale de calitate, care te învață să croșetezi diferite modele, pas cu pas. Asemenea șervețele se vând și în magazine, dar să recunoaștem – obiectul capătă o conotație simbolică mult mai mare atunci când e confecționat cu mâinile proprii.

Citește și: Recunoștința este secretul. Iată cum poți schimba chiar și o soartă grea

Idei de amenajare interioară

Amenajare dormitor cu pat metalic

Astăzi, acest stil este considerat retro și costă o groază de bani. Prin urmare, dacă ai moștenit un asemenea pat și nu știi ce să faci cu el, ești un mare norocos. Investind puțin în restaurarea și reinventarea acestuia, te vei simți un adevărat aristocrat!

Bufetul de bucătărie

În ultimele decenii, aceste articole de mobilier erau considerate demodate, dar moda este schimbătoare, mai mult decât atât, moda este ciclică, iar astăzi, dulapurile care etalează elegant vesela capătă, din nou, popularitate.  Dar nu le amplasa la nimereală, cum făceau bunicile noastre. Locul lor este în sufragerie sau în bucătărie.

Citește și: Feng Shui: 5 reguli universale, potrivite pentru orice locuință

Idei de amenajare cu bani puțini

Perdele din tul cu broderie

Modele respective se bucură de popularitate pe Instagram, după ce mai mulți bloggeri au început să le promoveze intens. Da, da – ai auzit corect, vorbim despre perdelele din tul, brodate frumos, care erau agățate pe cornișe în anii 70-80’. Apropo, acestea arată deosebit de frumos în bucătăriile luminoase, cu ferestre mari.

Plante de interior așezate pe pervaz

Plantele de apartament, cu siguranță, vor fi întotdeauna la modă. Acestea purifică aerul, produc oxigen și creează o atmosferă de confort și căldură în casă. De asemenea, poți urma exemplul bunicilor noastre, crescând plante medicinale pe pervaz, combinând în acest fel plăcutul cu utilul. Ce părere ai despre mentă? Frunzele căreia, vei putea, ulterior, să le adaugi în ceai.

Citește și: 6 plante de interior care aduc beneficii locuinței tale

Idei de design interior

Farfurii decorative pe perete

Farfuriile decorative pot arăta cu adevărat frumos și la locul lor, mai ales dacă se potrivesc cu tonul și designul apartamentului. Nu crezi? Ce zici de fotografia de mai jos?

Coșuri împletite din răchită

Bunicile noastre țineau în ele tot felul de ațe, ace, mărunțișuri, rețete decupate din ziare etc. Dar timpurile s-au schimbat, și noi îți sugerăm să folosești coșul ca un element de decor, în care poți păstra scoici, lumânări parfumate, ghiveciuri minuscule și alte lucruri drăguțe, care vor adăuga individualitate apartamentului tău.

Citește și: O să înțelegi unde ai greșit: 7 erori de amenajare, care îți fac casa dezordonată

Sfaturi decorare apartament

Valiza într-un loc vizibil

Valizele perioadei comuniste astăzi sunt un lux. Nu mai poți merge cu ele în vacanță în Saint-Tropez, dar în schimb, le poți transforma într-un obiect de decor, în cele mai diverse moduri, chiar și pe post de noptieră.

Covoare tradiționale românești

Cine a zis că acestea sunt un mauvais ton. Un covor ornamentat, în culori însuflețite, îți poate schimba în sens pozitiv întregul interior. Singura regulă: mobilierul trebuie să fie modern și, de preferință, în tonuri deschise.

Citește și: Cum obții o casă cu stil? Adaugă în ea aceste 7 obiecte alese cu gust