Vopsitul acasă: 7 greșeli frecvente, care distrug părul și nu-ți oferă rezultatul așteptat

Multe femei nu văd rostul vizitelor costisitoare la hairstilist atunci când își pot vopsi părul singure acasă. S-ar părea că tot de ce ai nevoie sunt vopseaua și timpul. În realitate, totul devine mult mai complicat: fie nuanța este cu totul alta decât te așteptai, fie părul rămâne foarte deteriorat. Și cel mai grav e când se întâmplă ambele și trebuie să repeți procesul.

Dacă te gândești să te vopsești singură acasă, află mai întâi care sunt cele mai frecvente greșeli în această privință.

1. Crezi că nuanța părului tău va fi exact ca pe cutie

În realitate, este practic imposibil să obții un rezultat similar. Rezultatul vopsirii depinde de nuanța inițială a părului, de faptul dacă ai mai fost vopsită ș.a. Pentru a înțelege rezultatul aproximativ te poți conduce după tabelul culorilor din spatele cutiei, însă chiar și așa nu există o garanție.

2. Nu faci test la alergie

Faptul că nu ai avut nicio alergie până acum este îmbucurător, însă probabilitatea că aceasta poate apărea la orice vârstă și la orice component este foarte mare. Vopselile de păr pot cauza alergii foarte puternice, așa că mai bine respectă instrucțiunile.

3. Nu faci proba

Ai putea să fii sigură de tine și să te bazezi pe noroc, dar mai bine să încerci culoarea pe o singură șuviță de păr. Astfel, poți evita, de exemplu, situația când părul tău devine negru, deși ar fi trebuit să fie de culoarea ciocolatei. (Apropo, de negru este aproape imposibil să scapi!)

4. Nu protejezi scalpul

Dacă ai o piele sensibilă, ar fi bine să te gândești la asta înainte să te vopsești. Există soluții cosmetice protective pe care le poți aplica pe pielea capului pentru a evita mâncărimea și iritarea produsă de agenții chimici.

5. Folosești balsam înainte de vopsire

Dacă ești obișnuită să te speli pe cap în fiecare zi, înainte de vopsire mai bine să n-o faci. Dacă ai nevoie, poți folosi șamponul uscat. La fel, ultima spălare ar trebui să fie fără balsam sau mască. În caz contrar, vopseaua se poate aplica neuniform.

6. Nu verifici structura părului la specialiști

Mulți nici n-au auzit despre așa ceva. Un specialist ți-ar putea spune însă cum ar putea reacționa părul tău la decolorare și ce nuanță ar ieși, ți-ar spune ce componente să eviți ca să nu-ți distrugi părul sau ce soluții de aranjare să folosești ca să fie maxim eficiente.

7. Ții vopseaua mai mult, pentru a obține o culoare mai intensă

Este o greșeală extrem de frecventă, mai ales în cazul femeilor care doresc să-și acopere firele albe. De fapt, după 30-40 de minute vopseaua nu mai are nicio acțiune în ceea ce privește instalarea pigmentului. În schimb, aceasta poate afecta sănătatea părului și a scalpului.