Verificat: 5 sfaturi bune, pentru o bucătărie mereu curată

Bucătăria este camera principală a oricărei case; ordinea și curățenia ar trebui să domnească întotdeauna acolo. Dar, în același timp, bucătăria se murdărește cel mai repede. Chiar și după o gătire banală, o cameră curată se poate murdări ireal.

Prin urmare, merită să luați aminte aceste 5 sfaturi pentru a vă menține bucătăria curată.

1.Aveți nevoie de o zonă de gătit
Principala greșeală a majorității femeilor este că nu au o zonă specifică pentru gătit. De exemplu, atunci când taie o salată, pot așeza mâncarea pe masa din bucătărie, pervazul ferestrei, chiuvetă și chiar scaune. Drept urmare, se dovedește că toate aceste articole sunt murdare și că trebuie să petreceți mult timp pe curățenie.

Este suficient să selectați un anumit loc în timpul gătitului. Desigur, la început poate fi neobișnuit și incomod, dar nu poate exista altă opțiune. Este mult mai ușor să curățați doar o anumită zonă care se va curăța rapid decât întreaga bucătărie.

2.Aveți nevoie de un program de curățare pe zone
Curățenia generală în bucătărie este o mare teamă pentru orice femeie. Toată lumea știe că o astfel de curățenie poate dura chiar și câteva zile. De ce să nu împărțiți bucătăria în zone și să curățați fiecare dintre ele la un anumit moment?

Programul poate fi după cum urmează:

Toate dulapurile sunt spălate, luni.
Marți, se acordă atenție vaselor murdare și zonelor cele mai problematice.
Aparatele de uz casnic trebuie spălate, miercuri.
Ștergeți praful de pe polițe și plăci, joi.
Vineri, spălați chiuveta și aragazul.
Ștergeți praful și toate ustensilele, sâmbătă.
Și duminică vă puteți odihni.
Programul poate fi diferit, fiecare îl întocmește așa cum i se potrivește.

3.Curățați cuptorul cu microunde cu lămâie
Cuptorul cu microunde este un aparat de uz casnic care se murdărește foarte repede.

De exemplu, chiar și încălzind o singură dată un cartof fără capac, grăsimea se poate așeza ușor pe pereți. Multe femei folosesc detergenți pentru a curăța cuptorul cu microunde. De ce să vă complicați viața?

Există o modalitate universală: trebuie să luați o lămâie, să stoarceți sucul într-un pahar cu apă și să-l introduceți în cuptorul cu microunde, pornind-o câteva minute până când fierbe complet. Când apa cu lămâie începe să se transforme în abur, aceasta se va așeza pe pereții cuptorului cu microunde, dizolvând grăsimea.

După o astfel de procedură, va fi suficient să luați o cârpă pentru a spăla toată grăsimea care s-a acumulat la suprafață.

4.Produse speciale de curățare
Când aragazul se murdărește, este dificil să spălați grăsimea și diversele pete de ulei. Nu are rost să vă pierdeți timpul și efortul folosind detergenți. Este mult mai ușor să cumpărați un produs de calitate o dată și să îl folosiți în mod regulat.

Dispozitivele de curățat moderne pentru aragaz pot învinge chiar și murdăria dură în câteva minute.

5.Săpunul lichid pentru curățarea dulapurilor din lemn
Materialele din lemn se găsesc mereu în bucătărie. Dar cum să spălați grăsimile și diferitele pete de pe ele? Cel mai simplu mod este să folosiți săpun lichid obișnuit pentru curățare.

Îl puteți cumpăra de la magazine specializate. Este important să acordați atenție faptului că săpunul lichid ar trebui să fie potrivit pentru suprafețele din lemn, nu are niciun rost să cumpărați unul universal.