VERIFICAT! 3 soluții bune pentru a termina o ceartă fără a te simți vinovat

În general, se știe faptul că adevărul se descoperă cel mai bine, într-o ceartă. După fiecare ceartă te simți epuizat emoțional și fără moral? Soluția este simplă. Nu te retrage în ascunzișul tău și refuza ceva vreme să comunici cu oamenii. În acest material îți aducem 3 secrede despre cum să ieșiți învingător din orice situație de conflict.

Nr.1: Spune ce simți

Există cel puțin două persoane implicate într-o ceartă, dar cel mai adesea doar una dintre ele poate pune capăt acesteia. Încearcă să fii tu acea persoană. Dacă simți că nu vrei să te implici în certuri fără sens, afirmă-ți sincer poziția cu cuvintele: „Nu sunt de acord cu tine, dar nu mă voi certa”. Dacă adversarul tău este adecvat, nu te va bombarda cu întrebări deprisos.

Nr.2: Reamintește-ți că nu ești un laș

Uneori nu putem termina o ceartă, pentru că ne este teamă că adversarul nostru ne va crede slab și incapabil să ne apărăm poziția. Nu te lăsa păcălit de această idee ieftină. Gândește-te că ieșirea dintr-o ceartă este o mișcare inteligentă, orientată spre viitor și spre propria sănătate mintală și nicidecum lașitate. În plus, există multe lucruri cu adevărat importante în viață de care trebuie să vă faceți griji.

Nr.3: Scrie o scrisoare

Poate că acesta este cel mai primitiv mod, dar de ce să nu-l folosești? Această metodă este excelentă pentru persoanele introvertite și hipersensibile cărora le este greu să găsească argumente în viața reală pentru a-și apăra propria poziție. Scrie-i adversarului o scrisoare obișnuită în care îți împărtășești gândurile și impresiile. În scris, este mai puțin înfricoșător să exprimi sentimente. Și dacă apare nevoia, după scrisoarea trimisă, te poți întâlni cu persoana și îi poți vorbi față în față. Fără a intra într-o ceartă!