Vei fi gata de oaspeți oricând: 5 trucuri rapide ca să creezi atmosfera de curățenie în casă

Într-o lume ideală, casa ta ar fi perfectă. Cu excepția păturii aruncate frumos pe canapea, care ar face interiorul tău rupt din revistele de design. Cu părere de rău însă, noi nu trăim într-un mediu fără cusur, de aceea casa ni se umple de lucruri puse la nimereală, care strică orice armonie. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să creezi cu ușurință senzația de ordine.

1. Dacă nu ai timp să faci curățenie

O casă curată nu este întotdeauna spălată de la și până la, este suficient ca aceasta să fie ordonată. Pur și simplu, pune scaunele la loc, fă-ți patul, aranjează păturile, ai grijă să nu fie nimic pe masă sau pe blatul de bucătărie. Doar 5-10 minute acordate acestor acțiuni zilnic o să-ți asigure senzația de ordine în casă.

2. Mirosul curățeniei

Acordă o atenție sporită mirosurilor din casă, mai ales dacă ai animale de companie. Aerisește zilnic încăperile, aprinde lumânări aromatice, pune la intrare un odorizant, șterge praful cu o cârpă umedă cu detergent și în casa ta va mirosi a primăvară.

3. Ordine pe suprafețe

Mesele, rafturile, consolele, comodele sunt locurile pe care se adună nu doar praf, dar și lucruri care nu-și știu locul. Ai grijă ca pe ele să nu fie nimic în plus. Este o metodă foarte simplă să creezi iluzia curățeniei.

4. Spații de depozitare închise

Atunci când alegi mobilierul, dă preferință dulapurilor închise și nu rafturilor deschise. În mod special, dacă ai o locuință mică. În acest mod, poți ascunde bine dezordinea. Suprafețele rămân curate, iar designul minimalist.

5. Concentrează-te pe ce e mai important

O baie curată este componenta principală a unei locuințe curate. Chiar dacă podeaua strălucește, o baie necurățată este prima care trădează o locuință murdară.