Vei avea părul lung și frumos: 5 sfaturi pentru creșterea rapidă a părului!

Un păr frumos înseamnă mai întâi de toate un păr curat, îngrijit și sănătos. Peeling, șampoane, balsamuri, uleiuri, seruri – pe zi ce trece ritualurile de îngrijire a părului devin tot mai complicate. Mai mult, pentru a avea un păr de invidiat nu e suficient să-l speli și să-l îngrijești regulat. Mai trebuie să ții cont de 5 factori care influențează creșterea părului. Iată care sunt ei.

1. Calitatea apei

Majoritatea femeilor își spală părul zilnic, iar altele o fac o dată la câteva zile. În aceste condiții, calitatea apei joacă un rol esențial. Anume de ea depinde sănătatea, aspectul și viteaza de creștere a părului. Poți să-ți îngrijești părul regulat, poți să folosești seruri, balsamuri și uleiuri, poți să-l hrănești cu măști și vitamine, dar fără o apă de calitate, degeaba te strădui. Apa cu care îți speli părul trebuie să fie filtrată și să nu depășească temperatura de 37 de grade celsius.

2. Stresul

Dacă vrei să ai un păr sănătos și frumos, învață să-ți controlezi emoțiile. Emoțiile negative își lasă amprenta nu doar pe față, ci și pe păr. Stresul e una dintre cauzele mai puțin evidente care contribuie la căderea părului. Unde e stres acolo sunt și tulburări hormonale, deficit de vitamine și imunitate scăzută. Toate aceste accelerează căderea și degradarea părului. Dacă ții la sănătatea ta și a părului tău, învață să te emoționezi mai puțin.

3. Vremea

De asemenea, nu uita de timp. Ploaia, vântul, arșița, soarele și frigul sunt cei mai mari dușmani ai părului tău. Factorii exogeni deteriorează structura părului, a pielii și a foliculului pilos. Sub acțiunea factorilor externi, foliculii de păr încep să se inflameze și să crape. În consecință, părul devine fragil, sensibil și neascultător. De aceea, atunci când e vreme instabilă afară, nu uita de pălărie și umbrelă.

4. Alimentația

Ca părul să crească mai repede, trebuie să te alimentezi corespunzător. Mănâncă legume de culoare verde-închis, precum brocoli sau spanac. Ele ajută organismul să producă sebum natural, stimulând creșterea părului. Mănâncă mai mult pește, o sursă bună de grăsimi, proteine și fier, care susțin creșterea părului. Și nu în ultimul rând, mănâncă nuci, fasole și ouă, care conțin nutrienți necesari pentru creșterea rapidă și dezvoltarea sănătoasă a părului.

5. Tratamentul exterior

Pe de altă parte, părul trebuie hrănit și din exterior. Cel mai bine este să o faci cu măști. De exemplu, cu muștar. Muștarul întărește foliculii de păr și structura acestora, prevenind căderea părului și despicarea vârfurilor. De asemenea, compușii lui irită pielea capului, stimulând în acest fel creșterea părului. Însă muștarul trebuie diluat cu ou. Datorită vitaminelor și substanțelor nutritive din componența ouălor, părul devine sănătos și strălucitor.