Vei părea mai înaltă: fotografii au numit cel mai simplu truc ca să ieși bine în poze!

Dacă ți se pare că nu vei ieși niciodată bine în poze și te ferești de obiectivul foto ori de câte ori ai ocazia – nu te descuraja. Pozatul nu este decât un skill, ca mersul pe bicicletă, condusul unui automobil sau tocarea legumelor. Cineva învață mai repede, cineva mai greu, iar altcineva are un talent înnăscut. Iată câteva sfaturi care îți vor face viața mai ușoară.

Sfaturi pentru a ieși bine în poze

Astăzi vom discuta în detaliu despre compoziția cadrului și anume despre cum trebuie să fie poziționat capul ca să arăți bine în poze. Multe persoane consideră eronat că fața trebuie să fie poziționată pe centru pentru un plus de simetrie. Dar în realitate, o astfel de aranjare nu e deloc avantajoasă.

Nu contează ce fel de fotografie faci: portret sau pe lungimea întregului corp, capul niciodată nu trebuie să fie poziționat pe centrul cadrului. Altfel, va rămâne prea puțin spațiu în partea de jos și vei căpăta o postură ghemuită.

Cu cât mai sus, cu atât mai bine. Dar firește că trebuie să rămână puțin spațiu și sus. În acest fel, vei arăta mai înaltă, mai sănătoasă și mai sigură de sine. Același principiu este valabil și pentru selfie-uri.

Cum să poziționezi o persoană într-o fotografie?

Caută echilibrul. Nu ridica capul în sus, fiindcă astfel vei scoate în evidență bărbia dublă, dar nici nu-l înclina în față dacă nu vrei să ai o privire greoaie și răutăcioasă. Ține bărbia dreaptă sau înclină-te lejer spre unul din umeri.

Mental, împarte cadrul în trei părți egale. Ochii trebuie să se afle în compartimentul superior, iar buzele în compartimentul din mijloc. Aceasta e cea mai simplă metodă de a obține poze frumoase. Acest raport respectă proporția divină, de care a ținut cont Leonardo da Vinci când a pictat tablourile care l-au făcut renumit.

Principiul funcționează la fel pentru fotografiile din cap până în picioare. Cea mai populară greșeală pentru acest tip de poze, este lipsa tălpilor în imagine. Nu-i o idee bună să tai cadrul în acest fel.

În imaginea trebuie să se vadă și capul și picioarele, iar între cap și limita superioară a cadrului trebuie să rămână destul spațiu. Dacă nu rămâne spațiu sau tălpile nu încap în imagine, retrage-te un pic mai în spate.

Citește și: Cum sa arăți impecabil în poze: 7 sfaturi care funcționează mereu!