Urina de pisică în casă: 5 trucuri care te vor scăpa de miros!

Pisicile și oamenii împart aceleași teritorii de mai bine de 9 milenii, când prima pufoșenie sălbatică a fost domesticită de om. Între timp, cea mai mică dintre feline s-a transformat într-un tovarăș de nădejde al omului și poate fi întâlnită aproape în fiecare casă.

Dar iubitorii de pisici au o mare problemă când vine vorba de nevoile fiziologice ale felinelor. De multe ori pisicile fac pipi în afara litierei, iar mobila și canapeaua au de suferit. Iată cum poți depăși această problemă.

1. Scapă de mirosul de urină cu permanganat

Prepară o soluție slabă de permanganat de potasiu, înmoaie un șervețel în apă și șterge cu șervețelul zonele afectate. Permanganatul de potasiu absoarbe mirosurile și îmbibă umezeala. Așteaptă până se usucă și dacă mirosul nu a dispărut complet, repetă procedura.

2. Neutralizează mirosul de urină cu suc de lămâie

Pentru a face acest lucru, taie o lămâie în două, stoarce sucul pe un burete de bucătărie și șterge cu el suprafețele afectate. Sucul de lămâie îndepărtează excelent mirosul și asigură un efect antibacterian durabil.

3. Îndepărtează mirosul de urină cu apă oxigenată

Peroxidul de hidrogen se descurcă excelent cu mirosurile. Amestecă 15 ml de peroxid cu o linguriță de săpun lichid sau detergent de vase și două linguri de bicarbonat. Aplică pasta pe zona cu pricina și așteaptă până se usucă. Apoi trage cu aspiratorul. Bicarbonatul de sodiu absoarbe umezeala și mirosul neplăcut.

4. Îndepărtează mirosul de urină cu oțet

Multe gospodine șterg mesele, dulapurile, podeaua și alte suprafețe cu acest produs, deoarece este ieftin, ecologic și eficient. Oțetul îndepărtează mirosul și dezinfectează suprafețele prelucrate. Dar trebuie să-l diluezi ca să nu miroase pe urmă a oțet și ca să nu deteriorezi țesătura. Amestecă o parte de oțet (9%) cu două părți de apă, înmoaie în apă un burete și șterge suprafața afectată cu el.

5. Scapă de mirosul de urină cu detergent enzimatic

Detergenții enzimatici eliberează culturi care consumă urina, nu lasă urme și elimină complet mirosul neplăcut. De asemenea, un spray cu enzime ajută la descompunerea urinei și scade riscul ca pisica să urineze acolo din nou.

Citește și: Nu ne aleg întâmplător: 15 pisici care seamănă leit cu stăpânii lor!