Uneori plecarea dintr-o anumită situație e cel mai înțelept lucru pe care-l poți face pentru tine

Ai dreptul să lași orice poveste de viață în care nu te mai regăseșți. Scriitorul englez Mo Willems spunea: “Dacă te afli vreodată în povestea greșită, îndepărtează-te de ea!”

Ai dreptul să ieși din orice situație în care nu te mai regăseșți. Ai dreptul să lași orice poveste de viață, care nu mai rezonează cu tine.
Ai dreptul să părăseșți orașul,dacă acolo nu te mai regăseșți. În orice moment ai dreptul la un nou început, oricând ai dreptul să-ți faci bagajele și să o iei de la capăt, ai dreptul să-ți schimbi viața, dacă asta simți.

Ai dreptul să renunți la o slujbă pe care o urășți, chiar dacă întreaga lume îți spune să n-o faci. Ai dreptul să cauți ceea ce te motivează să te dai jos din pat în fiecare zi și să o iei de la capăt.

Ai dreptul să pleci de lângă cineva pe care-l iubeșți, dar care te maltratează. Ai dreptul să te pui pe primul loc și să pleci dacă persoana nu se schimbă. Ai dreptul să pleci de lângă prietenii falși, ai dreptul să te înconjori de iubire, de oameni care te susțin și te ajută. Ai dreptul să fii propriul tău catalizator de energie pozitivă,vitală.

Ai dreptul să te ierți pentru greșelile făcute, indiferent dacă acestea sunt mari sau mici, ai dreptul să fii blândă cu tine însuți, să te uiți în oglindă și să te iubești exact așa cum ești.

Ai dreptul să te eliberezi de propriile  convingeri limitative, de propriile așteptări.

Uneori credem că plecarea e dureroasă, că această înseamnă renunțare. Dar uneori plecarea e cel mai bun lucru pe care-l poți face pentru tine.

Îți permite să schimbi vectorul vieții tale, s-o iei de la capăt, să te redescoperi din nou pe tine și pe cei din jurul tău. Uneori să pleci înseamnă să te salvezi de la a rămâne blocat în locul nepotrivit alături de persoana nepotrivită.

A pleca înseamnă a deschide porțile schimbării, creșterii, oportunității și eliberării.

Întotdeauna ai opțiunea de a pleca până te regăseșți pe tine însuți, până  îți găseșți locul și ceea ce te face fericit.

Îndrăznește să lași trecutul în urmă și să creezi unul nou!