Unde să ascunzi banii în casă? 10 locuri în care hoții nu vor căuta niciodată!

Din păcate, în România sunt puțini bani, dar sunt mulți oameni sărăci și nefericiți. Această disonanță tragică îi determină pe unii să fure, iar pe alții să-și păzească bunurile cum pot. Oricât de mult ne-am dori, nimeni nu e asigurat împotriva hoților. Însă paza bună trece primejdia rea. Așa că am pregătit pentru tine o listă de ascunzișuri temeinice, unde hoții nu vor căuta niciodată, iar dacă vor căuta, oricum nu vor reuși să facă nimic.

Locuri unde să ascunzi banii în casă

#1. În spatele prizei

Deși, la prima vedere hoții nu sunt cei mai raționali tipi, puțini dintre ei sunt atât de neghiobi ca să-și riște viața verificând toate prizele din casă.

Deconectează curentul electric, demontează capacul prizei și în mod normal vei descoperi o gaură în perete. Gaura e suficient de mare pentru a ascunde niște bani acolo. Nu și bijuterii! Obiectele nu trebuie să conducă curentul electric și mai bine să le învălui într-o mănușă de cauciuc, pentru orice eventualitate.

Dacă nu ai stofă de electrician, poți confecționa o priză falsă. O asemenea construcție sperie la fel de bine, implică mai puține riscuri și este mai încăpătoare.

#2. În toaletă

Dacă te numeri printre norocoșii care au toaletă în apartament, să știi că ai un ascunziș de-a gata. Și nu e vorba de capacul rezervorului cu apă sub care o să caute chiar și cel mai tâmpit hoț. Vorbim de un ascunziș mai inteligent.

Dacă scoți capacul vei descoperi la suprafața apei un flotor de mărimea unei pere, ce controlează fluxul de apă din rezervor. În interiorul lui încape o sumă consistentă de bani. Unele flotoare pot fi dezasamblate și asamblate la loc. Dacă nu se desface, îl poți tăia și încleia înapoi, după ce ai ascuns banii. Atât de departe șmecherii nu o să caute niciodată, fiindcă nici timp și nici imaginație nu au.

#3. Într-o conductă falsă

Celebrul autor de detective Friedrich Dürrenmatt spunea că dacă vrei să ascunzi un copac, cel mai bine e să-l ascunzi în pădure. Cu alte cuvinte, cel mai bun ascunziș e cel care nu iese în evidență.

Cum arată o toaletă obișnuită? Setul wc, rezervorul, câțiva agenți de curățare, o revistă și o groază de țevi. Cine o să stea să socoată care țeavă și unde duce?

Fă rost de o conductă asemănătoare cu cele din baia ta. Ascunde banii în interiorul ei și monteaz-o în paralel cu țeava reală. Banii vor fi întotdeauna la îndemână și nimănui nu o să-i treacă prin cap să caute acolo.

#4. În ușa de la frigider

Unul din puținele ascunzișuri care poate fi creat chiar și într-un loc necunoscut, de exemplu, într-un hotel. Tot de ce ai nevoie e un frigider. Nici măcar nu e neapărat să funcționeze.

De regulă, magneții care mențin ușa frigiderului închisă sunt acoperiți cu o bucată de cauciuc. Taie cauciucul cu ajutorul unei lame de ras, într-un loc mai puțin evident, și înlătură câțiva magneți. Iar în spațiul eliberat poți ascunde bani și alte obiecte mărunte, fără ca cineva să observe diferența.

#5. În tija pentru perdele

Un alt loc în care îți poți ascunde economiile e tija pentru perdele, care de obicei e goală în interior. Aceasta se demontează ușor, este foarte încăpătoare și nu se numără printre locurile tradiționale verificate de hoți. Apropo, este un loc ideal pentru a ascunde o parte din bani de propria soție.

#6. Un ascunziș verde și pufos

O oală discretă, acoperită cu mucegai, păstrată în cel mai îndepărtat colț al casei nu va atrage atenția nimănui, chiar dacă sub stratul de mucegai se ascunde un obiect valoros înfășurat în polietilenă.

Dacă ideea cu mucegaiul ți se pare respingătoare, poți ascunde banii într-o farfurie cu cereale sau boboase în stare crudă, pe care să o păstrezi în frigider. La sigur nu va atrage atenția nimănui. Decât dacă vei da de un hoț flămând.

#7. În măsuța de bucătărie

Dacă măsuța este înzestrată cu o bordură metalică, aceasta se poate transforma într-un ascunziș sigur și durabil. Demontează bordura și fă o gaură sub forma unui penar în interiorul mesei. Ascunde banii sau bijuteriile acolo, după care fixează bordura în poziția inițială.

#8. În interiorul unui cactus

Scoate cactusul din ghiveci și înlătură solul de la rădăcini. Nu-ți fie frică, cactușii se pot descurca o perioadă chiar și fără rădăcini, prin urmare, dacă rupi câteva din ele, planta nu va avea de suferit. Fă o gaură în interiorul plantei și ascunde banii acolo. După care pune planta înapoi în ghiveci.

#9. În spatele sertarelor

Ce faci dacă ai de ascuns un lucru mai mare? De exemplu, o vază scumpă sau un obiect de anticariat. În acest caz, cel mai simplu este să scurtezi lungimea sertarelor cu ajutorul unui ferestrău, astfel încât să rămână destul spațiu în spate.

Dar ai grijă să nu deteriorezi mecanismul care nu permite sertarelor să iasă complet, fiindcă te vei da de gol. Și ține cont de faptul că e mult mai ușor să pui un obiect în acest ascunziș, decât să-l scoți. Prin urmare, trebuie să fie un lucru de care nu te folosești foarte des.

#10. În tavan

Acest ascunziș se potrivește doar proprietarilor de apartamente cu tavan fals din rigips. Între rigips și tavan întotdeauna rămâne spațiu de care poți profita dacă vrei să-ți confecționezi un ascunziș. Iar cea mai simplă cale de a pătrunde acolo este pe sub lustră.

Citește și: 8 reguli după care se conduc chinezii pentru a economisi banii