Un raft poate fi atât practic, cât și stilat – 25 de idei neobișnuite pentru amenajarea pereților din casa ta!

Cum să eviți supraîncărcarea interiorului cu tot felul de elemente de decor, bibelouri și suvenire inutile? În condițiile în care, nu poți pur și simplu să le arunci, deoarece le-ai primit cadou de la prieteni, rude, apropiați, sau pur și simplu au o conotație personală importantă pentru tine.

Întrebarea este dificilă, dar răspunsul este cât se poate de simplu – Instalând rafturi de perete!

Idei de decorat pereții

Deși poți amenaja interiorul după bunul tău plac, întotdeauna vor exista anumite principii de care trebuie să ții cont, dacă vrei ca locuința ta să fie frumoasă și ergonomică în același timp.

Distanța dintre rafturi contează atât din punct de vedere al aspectului practic, cât și a celui estetic. Dacă vrei să ajungi ușor la lucrurile de pe rafturi și, în același timp, construcția să arate armonios, îți sugerăm să iei în considerare raporturile de mai jos, atunci când pregătești o reinventare a spațiului din casă.

Citește și: Uite cum îți decorezi casa cu pietre: 7 idei neașteptate. O să te invidieze și designerii!

Idei de amenajare perete

Apropo, pentru a optimiza spațiul din apartament, nu ai nevoie neapărat de rafturi standard, dimpotrivă, o decizie neordinară va arăta și mai stilat și va adăuga individualitate și expresivitate locuinței tale. Ce zici de ideea de mai jos, potrivită atât pentru familiile proaspăt întemeiate, cât și pentru cele testate în timp?

Simetria este marea bucurie a perfecționistului, și nu numai a lui! Cine s-ar dezice de o asemenea instalație super elegantă și contemporană pe propriul perete?

Modele de rafturi pe perete

Uite o idee neobișnuită pentru iubitorii de literatură. Un raft este, mai întâi de toate, un obiect cu utilitate practică, dar asta nu înseamnă că nu poate fi și un element inedit de decor!

Iar formele sale nu trebuie să fie neapărat clasice (linii, pătrate, dreptunghiuri), atâta timp cât raftul se integrează armonios în decor și nu zace atârnat fără motiv.

Citește și: Amenajarea balconului: 5 idei ingenioase și practice, ca să optimizezi spațiul din apartamentul tău!

Idei de rafturi suspendate

Printre altele, cel mai bine arată rafturile încărcate lejer, la 50-60% din capacitate. Cele încărcate complet, lasă senzația unor proprietari strângători, care nu pot renunța la obiectele vechi și inutile, ce le inundă apartamentul.

Bine, dar de unde aș putea să fac rost de asemenea rafturi? S-ar putea să se întrebe unii din voi. În principiu, asta nu ar trebui să fie o problemă, deoarece, chiar și în orașele mici există ateliere care fac mobilă la comandă, nemaivorbind de magazinele specializate mai mari. Iar un raft, chiar și unul neobișnuit, nu costă foarte scump.

Idei de decorare a pereților

Plus la asta, întotdeauna poți faci și să instalezi un raft de sine-stătător, cumpărând materia primă de la cel mai apropiat magazin de construcții.

Apoi, nu rămâne decât să-l vopsești și să-l decorezi cu cărți, bibelouri, rame cu fotografii și alte elemente de decor.

Citește și: Vor fi întotdeauna în vogă: 10 idei superbe de interior, moștenite de la bunici!

Decorare pereți interior

Apropo, cromatica este un alt element important care poate schimba întreaga atmosferă din casa ta. Un roșu aprins, îmbinat cu negru poate adăuga un șic contemporan, ultra modern locuinței tale, chiar dacă nuanțele sunt clasice.

Spațiul de manevră atunci când vorbim de culori, este aproape nelimitat, dar e important ca acestea să fie îmbinate armonios cu tonalitatea de bază a apartamentului tău.

Rafturi pentru cărți

Uite cât de bine se integrează acest raft de culoare albă pe un fundal corespunzător!

Amenajare cameră copii

De asemenea, poți crea compoziții interesante și în camerele copiilor tăi, dar ai grijă ca rafturile să fie fixate deosebit de strâns, deoarece copiii, prin natura lor, sunt foarte poznași.

O idee inspirată de amenajare a camerei pentru copii, constă în crearea unor mini expoziții de jucării.

Uite o adaptare a unuia dintre rafturile pe care le-am prezentat anterior, doar că de data asta, pentru copii.

Citește și: Ce fel de gospodină ești? 9 lucruri pe care orice gospodină trebuie să le aibă în casă!

Rafturi bucătărie perete

Și nu în ultimul rând, nu uita de rafturile din bucătărie, unde componenta practică este la fel de importantă ca cea estetică!

Din câte vezi, peretele poate fi decorat într-un mod neobișnuit, chiar și fără investiții sau mobilă scumpă.

Dar tu cum preferi să decorezi pereții? Cu rafturi, tablouri sau cu ceva complet diferit?

Citește și: Inspiră adânc: 15 plante de cameră care purifică aerul și sunt ușor de întreținut!