Uită că ești pensionară! Evită stilul de „mătușă” cu aceste sfaturi utile!

După ce au pășit pragul celor 60 de ani, multe femei se gândesc ce stil ar trebui să adopte acum. Până la urmă, nu mai sunt la fel de tinere, dar nici nu își doresc să treacă în categoria bătrânelor.

Mai ales, că perioada activă a vieții la femeile moderne, în comparație cu mamele și bunicile lor, s-a „mutat” cu 10-15 ani.

Ce să faci pentru ca la vârsta de 60+ să fii o doamnă elegantă, și nu o mătușă de pe banca de lângă bloc? Permite-mi să îți povestesc, după ce principii mă conduc eu atunci când aleg elementele garderobei mele.

Principala regulă pe care o urmez: cu cât devii mai în vârstă, cu atât hainele ar trebui să aibă o calitate mai înaltă.

Articolele întine din tricot, cum ar fi poliesterul, ar trebui aruncate din șifonierul tău fără pic de milă. Hainele din in, mătase, tweed – iată pentru ce trebuie să optezi!

Mai bine uită de culori și nuanțe închise, cum ar fi negru, gri murdar, maro. Același lucru este valabil și pentru bordo și violet „greoi”. Dacă îmbraci o haină în aceste culori – aspectul îmbătrânit îți este garantat!

Nu uita: este important să acorzi atenție detaliilor și mărunțișurilor. Chiar și cea mai scumpă ținută poate fi stricată, dacă vei lua în mână o geantă pentru cumpărături sau una veche și demodată, dacă vei avea bucle pe cap de culoare ștearsă, atunci imaginea de mătușă este inevitabilă.

Dacă nu lucrezi și duci un mod de viață mai liniștit atunci optează pentru stilul casual și boho. În completare cu accesoriile potrivie, arată pur și simplu excelent la orice vârstă!

Merită să așegi lucruri monocrome de nuanțe saturate, dar nu „țipătoare”.

Modelul clasic de blugi, fără decoruri, pietre, strasuri sau rupturi te vor salva în orice situație. În niciun caz nu alege modele cu talie joasă. Doar modele clasice!

Cămășile sunt o necesitate pentru garderoba mea. Stilurile și culorile pot fi variate, însă o cămașă albă este indispensabilă indiferent cu ce te ocupi.

Nu îți fie teamă să experimentezi cu ținutele alese și cu aspectul tău. Citește mai multe reviste de modă și  diverse articole la acest subiect, astfel încât să îți poți găsi stilul.

Reține: vârsta nu are nicio importanță atâta timp cât te simți tănără în suflet. Zâmbește și fii frumoasă!