Tunsorile scurte și hainele oversize: 10 interdicții importante pentru femeile 45+

Ceea ce arată bine la o fată de 20 de ani, poate fi inadmisibil și chiar oribil în cazul unei femei de peste 40 de ani. Totuși, asta nu înseamnă că după o anumită vârstă femeia trebuie să se bage într-un sac, ea pur și simplu trebuie să renunțe la anumite obiceiuri vestimentare, ca să se pună în valoare.

1. Economisirea în defavoarea ta

Atunci când primești salariul, nu uita și de propriile necesități. Este clar că ai multe de achitat, de cumpărat pentru casă, familie, dar nu uita și de tine.

2. Tunsorile scurte

Chiar dacă multe femei sunt convinse că vârsta este invers proporțională cu lungimea părului, nu este o lege general valabilă. Părul este cartea de vizită a unei femei. Tunsorile scurte nu întineresc, chiar dimpotrivă. Mai bine experimentează cu lungimea și culoarea.

3. Achiziția unor haine pentru bunicuțe

Dacă ai peste 45 de ani, nu înseamnă că trebuie să umbli în halat și basma. Trebuie să porți în continuare blugi și tricouri, doar că potrivite vârstei.

4. Achiziția de haine pentru adolescente

Nici în cealaltă extremă nu trebuie să cazi. Imprimeurile cu Mickey Mouse sau cu emoticoane, fustele mini și blugii rupți te vor face să arăți caraghios.

5. Ignorarea tendințelor în modă

Încearcă să fii în pas cu moda, chiar dacă îți vei păstra stilul propriul și nu le vei urma orb. Unele lucruri la modă te vor ajuta să arăți mai tânără.

6. Hainele oversize

Hainele prea largi nu ascund zonele problematice, dar te fac să arăți ca un poloboc. Mai bine ascultă sfaturile stiliștilor, pune accentul pe talie (chiar dacă crezi că nu o ai) și alege hainele cu mărimea potrivită.

7. Doar încălțăminte fără toc

Oricare ar fi vârsta, în garderoba feminină trebuie să se regăsească cel puțin o pereche de pantofi cu toc. O femeie pe tocuri este mai feminină și mai încrezătoare.

8. Lenjeria intimă ieftină

Un sutien bun îi redă femeii încredere și îi face pieptul să arate bine. Mai bine să ai două perechi de sutieni buni, decât 10 nepotriviți și de o calitatea rea.

9. Machiaj ca în tinerețe

Și machiajul trebuie să se modifice de rând cu vârsta, la fel ca și cosmeticele. Machiajul nu trebuie să fie la fel de intens ca în tinerețe și nici să experimentezi nu mai ai voie. Învață să-ți pui trăsăturile feței în valoare și să-ți ascunzi ridurile sau pleoapele lăsate.

10. Lipsa sportului

Dacă ești nemulțumită de corpul tău, apucă-te de sport. Deși sportul trebuie să se regăsească în viața fiecărui om, indiferent de kilograme.