Tunsori pentru păr închis: 11 modele superbe pentru femei trecute de 50 de ani!

Orice femeie își dorește să fie elegantă și atrăgătoare indiferent de vârstă, iar frumusețea depinde foarte mult de coafură. O tunsoare bine potrivită, în armonie cu vârsta, ținuta, forma feței și tonalitatea pielii, poate întineri vizual cu 5-10 ani, iar una neinspirată, dimpotrivă, poate adăuga ani, acolo unde ai fi putut să scazi.

Tunsori pentru femei după 50 de ani

O femeie trecută de 50 de ani, cu părul întunecat, trebuie să-și abordeze foarte atent coafura, dacă vrea să-și împrospăteze imaginea și să arate cochet și juvenil. Despre cum poți să faci acest lucru, vom discuta în articolul de astăzi.

Multe femei sunt convinse că părul negru îmbătrânește și au, parțial, dreptate, deoarece culoarea neagră intră în contrast cu tonalitatea pielii și scoate în evidență ridurile și alte imperfecțiuni ale feței. Dar asta nu înseamnă că toate femeile trebuie să renunțe la culoarea neagră a părului. Indiferent de nuanță, orice tunsoare îți poate scoate în evidență frumusețea, dacă știi cum să te folosești de atuurile ei.

Citește și: Păr mediu și scurt: 10 modele de tunsori pentru femei 50+

Tunsori pentru femei în vârstă

Dacă ai părul lung și dens, îți recomandăm să încerci o tunsoare stratificată, de exemplu, tunsoarea Aurora. Aceasta este o coafură universală și destul de versatilă, adică se potrivește tuturor femeilor, indiferent de vârstă, stil sau formă a feței și poate fi adaptată pentru diverse ținute, adăugând chipului eleganță și rafinament.

Aurora adaugă părului negru jovialitatea și lejeritatea care îi lipsește, iar neglijența deliberată a acesteia face ca părul întunecat să arate mai proaspăt și mai luminos.

Citește și: Împrospătează și întineresc: 40 modele de tunsori scurte, actuale în 2021!

Tunsori pentru păr scurt femei peste 50 de ani

Stiliștii recomandă femeilor după 50 de ani, cu tonalitate caldă a feței, să aleagă tunsori scurte, strălucitoare, cu un pic de volum în creștet și fruntea descoperită, dacă pielea tenului permite acest lucru.

Iar dacă vrei să arăți și mai îndrăzneț, poți rade o porțiune de păr, din zona laterală, opusă bretonului, fapt care, la sigur, va adăuga prospețime și tinerețe look-ului tău.

Citește și: Părul mediu și lung: 18 modele de tunsori pentru femei 50+

Tunsori pentru păr lung și dens

O tunsoare carre pentru păr mediu nu își va pierde niciodată din actualitate, din moment ce nu toate femeile ajunse la o vârstă elegantă au curajul să poarte păr scurt, din teama ca defectele pielii să nu iasă prea tare în evidență.

O tunsoare carre alungit, cu breton arată grozav pe femeile cu păr întunecat. Lungimea șuvițelor din față maschează bine ridurile de pe gât și frunte și corectează armonios ovalul feței. Iar capetele rupte adaugă îndrăzneală și energie chipului tău, întinerindu-ți aspectul.

Citește și: Demonstrat științific: 7 tunsori care te întineresc cu 10 ani!

Tunsori pentru păr închis

Tunsoarea bob scurt, cu breton alungit arată modern și sofisticat, întinerește chipul și, mai mult decât atât, te face să te simți mai tânără. Forma și volumul său alungesc vizual fața și nivelează grațios ovalul acesteia, iar bretonul lung și elegant mută accentele spre păr, diluând vizual ridurile de expresie.

De asemenea, poți experimenta cu tunsoarea, adăugând diferite accesorii. De exemplu, poți încerca aceeași coafură, dar cu o ureche descoperită, pentru a scoate în evidență anumite accesorii, care te vor face să arăți mai stilată.

Una din opțiunile preferate ale vedetelor de cinema, trecute de 50 de ani, este tunsoarea în cascadă. Eleganța și splendoarea acesteia se răsfrânge asupra întregii ținute. Coafura în cascadă arată deosebit de bine în tandem cu un păr strălucitor, în nuanțe întunecate: negru, brun, castaniu etc și completează perfect imaginea unei femei sigure pe sine și elegante, trecute de 50 de ani.

Citește și: Scapă de prejudecăți: 6 tunsori scurte pentru femeile care vor cu adevărat o schimbare!

Indiferent de tunsoare, nu uita că vârsta nu trebuie să reprezinte un obstacol în calea frumuseții și împăcării spirituale.