Tunsori care întineresc: Stiliștii au dezvăluit 4 secrete care îți vor fi utile la alegerea coafurii!

Știai că poți arăta cu 5-10 ani mai tânără doar selectând tunsoarea și stilul potrivit, astfel încât efectul de întinerire să fie cât se poate de natural și firesc? Deși sarcina pare destul de complicată, există doar câteva reguli simple de care trebuie să ții cont atunci când îți alegi coafura.

Faptul că ai trecut de 50 de ani nu poate fi un motiv destul de temeinic pentru a-ți strânge părul într-un coc și a uita complet de tunsorile stilate și elegante din tinerețea ta. Tunsorile funcționează la fel de bine ca atunci, dar trebuie să-ți modifici un pic abordarea.

Bretonul întinerește

Dacă vrei să ștergi câțiva ani de pe chipul tău – iată soluția! Bretonul echilibrează eficient trăsăturile feței, creând iluzia unui oval perfect și maschează ridurile de pe frunte și din jurul ochilor, diluând abil toate imperfecțiunile tenului.

Bretonul va adăuga profunzime aspectului tău, dar trebuie să fii foarte atentă la alegerea acestuia, deoarece o alegere greșită generează un efect diametral opus.

Sfaturi pentru un breton perfect

Bretonul poate fi destul de încăpățânat și greu de aranjat, prin urmare, îți recomandăm să eviți bretoanele late și dense, care arată inestetic, adaugă ani și dau coafurii tale un aer neîngrijit. În schimb, un breton ușor, fin, aerisit, e lejer de întreținut și transmite prospețimea sa întregului look.

Citește și: Împrospătează și întineresc: 40 modele de tunsori scurte, actuale în 2021!

Tunsori în scări pentru păr mediu

Renunță la coafarea netedă a părului, deoarece un asemenea stil arată spectaculos doar în tinerețe când părul este sănătos, rezistent și elastic. Cu cât mai grele și lungi sunt firele, cu atât mai mult va avea de suferit volumul de la rădăcini.

Prin urmare, după 40 de ani se recomandă să alegi tunsori stratificate, care îți vor nivela armonios contururile feței, adăugând expresivitate și rafinament chipului tău. O tunsoare în scări sau cascadă este întotdeauna binevenită, datorită volumul și aspectului nițel neglijent. Părul poate fi coafat cu ajutorul unui uscător sau ondulator, iar tehnicile moderne de vopsire ca balayage, ombre sau california, împrospătează imaginea și o fac mai luxoasă.

Citește și: De ce femeile devin mai frumoase odată cu vârsta? 5 motive despre nu ți-a spus nimeni până acum!

Tunsori pentru păr lung și drept – tabu sau nu?

Coafurile prea lungi rar adaugă eleganță unei femei trecute de 40 de ani. Odată cu înaintarea în vârstă firele se deteriorează mai ușor, iar părul își pierde din volum și elasticitate, astfel încât asemenea tunsori arată deplasat și neîngrijit. Din acest motiv, stiliștii recomandă femeilor după 40 de ani doar tunsori pentru păr mediu și scurt.

Tunsorile scurte sunt mai ușor de îngrijit, arată simpatic și contemporan, în timp ce o tunsoare lungă arată armonios doar dacă părul este într-o stare impecabilă, altfel vei semăna cu o vrăjitoare din poveștile pentru copii.

Citește și: Femeia îngrijită arată mai tânără – 30 de trucuri sănătoase ca să arăți mai tânără după 45 de ani!

Dacă totuși te-ai decis să porți o tunsoare pentru păr lung – trebuie să-l vopsești pe toată lungimea, să tai periodic vârfurile despicate, să-i corectezi regulat lungimea și să fii foarte atentă cu părul prins în coadă sau în coc.

Tunsori foarte scurte pentru femei

Într-adevăr, tunsorile scurte sunt foarte practice, comode și ușor de coafat. Dar ai grijă să nu cazi în plasa altei extreme. Tunsorile foarte scurte, băiețești, arată bine pe o femeie doar în tinerețe, deoarece ascetismul lor scoate în evidență expresivitatea și trăsăturile delicate ale unei tinere aflate în floarea vârstei. Dar la 50 de ani, femeile mai des încearcă să mascheze starea tenului, decât să o evidențieze.

Prin urmare, în locul tunsorilor ascetice, băiețești, îți recomandăm să încerci o tunsoare pixie sau o coafură bob de lungime moderată, care va adăuga volum părului tău și va masca eficient semnele bătrâneții datorită bretonului alungit.

Citește și: Vreau să îmbătrânesc frumos: 15 tunsori stilate pentru femei 60+, care vor să țină pasul cu stilul!