Toți șoferii sunt îndemnați să urmeze aceste 15 sfaturi simple, în trafic. Te pot salva de accidentele rutiere!

Toți șoferii sunt îndemnați să urmeze aceste sfaturi simple. Acestea vor ajuta ca procesul de conducere să fie mai sigur, ușor și plăcut. Dacă fiecare dintre proprietarii de mașini vor respecta aceste reguli, 90% din accidentele rutiere ar putea fi evitate.

1. Dacă stai pe banda pentru a vira la stânga, lăsând mașinile din față să se deplaseze, nu întoarce niciodată volanul în partea stângă prealabil. O lovitură neașteptată din spate te poate împinge sub roțile unui camion care se mișcă cu viteză. Volanul trebuie să fie în poziția „drept”.

2. Dacă ajungi accidental pe acostament, nu roti volanul brusc în sensul opus. Strânge-l mai tare, lasă piciorul pe pedala de accelerație și cu atenție încearcă să miști lateral.

3. Când schimbi benzile, accelerează.

4. Nu conduce doar pe banda din stânga. De ce nu poți să stai exclusiv pe banda stângă? Pentru că întotdeauna există cineva care poate merge mai repede decât tine. Și dacă rămâi pe banda din stânga, încurci șoferul mai rapid. Așa nu doar vei încurca șoferul, ci și reduci fluxul întregii autostrăzi. Și, cel mai important, astfel forțezi alți șoferi să facă manevre periculoase.

5. Nu frâna în curbă, pentru a evita derapajul. Doar o accelerare moderată este posibilă într-o cotitură. Trebuie să încetinești înainte să virezi într-o direcție.

6. Când faci o depășire tip ”șah” sau încerci să te integrezi într-un flux, încetinește în timp ce ești încă pe banda de contrasens. Dacă începi să faci acest lucru mai târziu, există posibilitatea să fii „târât” în fluxul în mișcare.

7. Dacă observi că mașina care se apropie nu are timp să depășească, este mai bine să pornești semnalul de viraj dreapta și să te îndrepți spre acostament. Să faci din faruri nu sunt cea mai bună soluție, pentru că în față poate să conducă un șofer fără experiență.

8. Alegeți un timp convenabil și un loc potrivit, în care să îți poți testa mașina în condiții de frânare și accelerație extremă. Studiază-ți mașina, aceste cunoștințe pot fi necesare oricând.

9. Nu îți pune toate speranțele pe sistemul de stabilizare a mașinii, mai ales pe vreme ploioasă. Razele de viraje mici sau o viteză prea mare a mașinii nu pot deteriora sistemul, dar electronica, ale căror capacități sunt departe de a fi perfecte, poate pur și simplu să nu aibă timp pentru a efectua calcule și pentru a evalua situația.

10. Asigură-te că pornești indicatorul de direcție de fiecare dată când schimbi banda. Din păcate, numărul șoferilor care respectă această regulă este în scădere.

11. Dacă conduci pe banda din stânga și observi un blocaj de circulație pe banda de contrasens, încetinește. Din cauza mașinilor oprite, pietonii pot să apară brusc.

12. Același lucru se aplică situației în care conduci pe banda din stânga, iar pe banda din dreapta absolut toată lumea este oprită sau se mișcă foarte lent. Cel mai probabil, ei le cedează trecerea unui pieton.

13. Dacă observi un adult cu copii sau copii singuri pe margine de drum, încetinește în orice situație. Copiii nu înțeleg ne percep pericolul care poate parveni și nu cunosc regulile de circulație.

14. Dacă observi un obstacol pe drum, cum ar fi un animal, mai întâi evaluează situația înainte de a începe să întorci volanul spre lateral. În caz contrar, poți să dai în cel mai apropiat stâlp, în încercarea de a salva o pisică rătăcită.

15. Respectă limita de viteză. Aproape 100% din accidentele rutiere sunt cauzate de viteză mare. Gândește-te la asta.