Top 5 greșeli în privința mașinii pe care să nu le admiți niciodată

An de an, automobilele se perfecționează, acest lucru însă ne impune să fim mai atenți și în privința întreținerii lor. Dacă în urmă cu 15-20 de ani mașinile erau mai puțin sensibile și iertau multe dintre greșelile proprietarilor, astăzi este totul mai complicat.

Există 5 greșeli populare care generează reducerea termenului de exploatare a automobilului.

1. Utilizarea antigelului nepotrivit

Producătorii de mașini se gândesc la buzunarele lor, așa că fac motoare compatibile cu anumite lichide de răcire, pe care le produc tot ei sau partenerii lor. În pașaportul tehnic al mașinii este indicat tipul de antifreeze recomandat acesteia. Folosirea altui antigel poate duce la formarea coroziunii.

2. Lipsa atenției

Chiar și reparatorii uneori încurcă unele lichide și se întâmplă deseori să toarne în servodirecție lichid de frână, iar în sistemul de frânare lichid hidraulic. Acest lucru duce la defecțiuni serioase și necesită reparație capitală. Lichidul de frână nu are proprietăți lubrifiante, iar lichidul hidraulic înfundă conductele de frână. În acest mod, frâna se poate defecta.

3. Salt de tensiune

În automobilele vechi, puteai verifica performanța generatorului scoțând clema de la bateria auto. Acele mașini nu dispuneau de un sistem electronic sofisticat, de aceea mașina nu era afectată în vreun fel. Dacă vei face așa la un automobil modern, există o probabilitate mare că vei fi nevoit să înlocuiești computerul de bord sau alte elemente electronice, întrucât acesta nu suportă salturi de tensiune și se defectează iremediabil.

4. Rezervorul

În mașinile noi, pompa de combustibil este amplasată în rezervor, de aceea nu este recomandat ca nivelul de combustibil să fie mai mic de 25%. Când preferi să te plimbi cu rezervorul aproape gol, pompa se suprasolicită și se defectează. În plus, există mai multe șanse ca în pompă să nimerească reziduuri de combustibil de la fundul rezervorului, ceea ce iarăși îi afectează modul de funcționare.

5. Tabloul de bord

Nu trebuie să ignori semnalele tabloului de bord, dacă s-a aprins vreun beculeț, evident ceva nu este în regulă. Cel mai des, mașina dă de știre în privința uleiului. Dacă se ilumnează acest beculeț, oprește imediat motorul și verifică nivelul uleiului. Atunci când rezolvi problema la timp, eviți niște cheltuieli serioase pentru reparația motorului.