Top 10 alimente pe care nu ar trebui să le mănânci niciodată după vârsta de 30 de ani

Pe măsură ce îmbătrânim, dieta noastră trebuie ajustată pentru a satisface nevoile în continuă schimbare ale organismului nostru și pentru a ne asigura o stare de sănătate bună. Odată ce împlinim 30 de ani, poate fi dificil să renunțăm la unele dintre vechile obiceiuri nesănătoase, dar adevărul este că acesta este momentul perfect pentru a schimba lucrurile și a începe să mâncăm o dată pentru totdeauna alimente care sunt bune pentru noi. Astăzi, trecem în revistă câteva dintre alimentele care ar trebui neapărat fie eliminate, fie diminuate într-o dietă a oricărei persoane care are mai mult de 30 de ani.

1. Iaurt de fructe

Alegerea alimentelor după vârsta de 30 de ani este complicată, deoarece 30 de ani este cu siguranță încă tânăr și totuși producția de colagen încetinește, iar anumite ingrediente trebuie eliminate sau reduse în alimentația ta pentru a încetini procesul de îmbătrânire.

Un astfel de ingredient este cu siguranță zahărul, deoarece acesta crește apariția liniilor fine pe față mai mult decât alți nutrienți pe care îi întâlnești zilnic.

Eliminarea dulciurilor, a sucurilor de fructe, a înghețatei și a altor vinovați evidenți este ușoară, dar cum rămâne cu acele alimente al căror conținut de zahăr nu este atât de evident?

Trucul este să te concentrezi pe reducerea acelor alimente care conțin zahăr ascuns, un astfel de aliment fiind cu siguranță iaurtul cu fructe sau cu arome.

2. Produse de patiserie dulce

Gogoșii, brioșele și alte astfel de opțiuni dulci pentru micul dejun nu trebuie să fie consumate de adulții care au în jur de 30 de ani. Nici copiii nu ar trebui să le mănânce, dar asta este o cu totul altă poveste.

Atunci când evaluezi alimentele care trebuie evitate la 30 de ani, micul dejun zaharat se află cu siguranță în capul listei din cel mai evident motiv – zahărul. Sau zahărul rafinat, mai exact.

Produsele de patiserie dulci vin cu mai mult decât doza zilnică recomandată de dulciuri și dimineața pot provoca astfel de vârfuri de insulină care pot duce la probleme grave de sănătate mai târziu în viață.

Cea mai bună sursă de zahăr după vârsta de 30 de ani este cu siguranță banana, iar vârsta de 30 de ani este momentul perfect pentru a începe să dezvolți obiceiul de a obține nutrienții de care ai nevoie din surse naturale, mai degrabă decât din surse procesate. Cantitățile excesive de zahăr pot duce la rezistență la insulină, ceea ce poate duce la infertilitate feminină, hipertensiune arterială, exces de greutate și alte probleme de sănătate cardiovasculară.

3. Băuturile carbogazoase dulci

Multe persoane în vârstă de 30 de ani se gândesc să își întemeieze o familie și, în consecință, ar trebui să își ajusteze dieta pentru a facilita concepția.

Zahărul, unul dintre cele mai periculoase elemente din multe alimente, este cu siguranță inamicul în acest caz, deoarece împiedică ovulația și reduce mobilitatea spermatozoizilor.

Având în vedere faptul că sucurile sunt cele mai mari surse de zahăr artificial din dieta nord-americană, Coca-Cola, Pepsi, Sprite și alte sucuri similare ar trebui eliminate complet din dieta acelor persoane care doresc să trăiască o viață lungă și sănătoasă și să aibă copii sănătoși.

Pe lângă faptul că sunt încărcate cu cantități nesănătoase de zahăr rafinat, sucurile sunt pline de substanțe chimice și coloranți care au fost legați de cancer. Indiferent de vârstă, alimentele care cauzează cancerul ar trebui excluse din alimentație, iar vârsta de 30 de ani este cu siguranță momentul potrivit pentru a începe să mănânci sănătos și pentru a-ți asigura o bătrânețe sănătoasă.

5. Produse non-organice

Produsele non-organice care sunt încărcate cu pesticide nu ar trebui să fie cu siguranță alimentele tale preferate după vârsta de 30 de ani, deoarece acumulează toxine în organism care, printre altele, îți afectează fertilitatea, ceea ce cu siguranță nu este un lucru pe care și-l dorește cineva care dorește să înceapă sau să extindă o familie.

Cei mai mari vinovați atunci când vine vorba de produse pline de pesticide sunt merele, țelina, roșiile cherry, strugurii, căpșunile, castraveții, piersicile, spanacul și ardeii grași.

Împlinirea vârstei de 30 de ani înseamnă, de asemenea, că ai avut destul timp să mănânci produse non-organice și să depozitezi toxine în corpul tău, ceea ce înseamnă că este cu siguranță timpul să îți schimbi obiceiurile alimentare și să începi să cumperi alimente și legume organice care îți vor ajuta ficatul să scape de toxinele acumulate, în timp ce tu îți hrănești corpul doar cu lucruri bune.

6. Biscuiți fără zahăr

Produsele care pretind că sunt fără zahăr, cum ar fi fursecurile, guma de mestecat, bomboanele și așa mai departe, conțin îndulcitori artificiali în loc de zahăr, ceea ce este la fel de nesănătos și care îți poate mări secțiunea mediană până la punctul în care pare că te îngrași, dar în realitate ești doar o grasă slabă cu o burtă de Buddha care iese din haine.

Grăsimea în plus din jurul burții poate însemna, de asemenea, că ficatul tău nu funcționează corespunzător după vârsta de 30 de ani, iar toxinele precum îndulcitorii artificiali cu siguranță nu te ajută.

Consumul de alimente sănătoase, care nu conțin nici zahăr, nici îndulcitori artificiali, va ajuta ficatul să lucreze mai eficient, iar toate abdomenele pe care le-ai făcut vor începe de fapt să producă rezultate vizibile odată ce toată grăsimea a dispărut.

Adăugarea zahărului sau a oricărui tip de îndulcitor artificial în cafea sau ceai va încetini, de asemenea, procesul de pierdere a grăsimii de pe burtă, așa că cel mai bine este să renunțați definitiv la orice tip de îndulcitor odată ce împliniți 30 de ani.

7. Burgeri vegetali

Cu excepția cazului în care ești vegetarian, excluderea cărnii de vită din dieta ta nu este de obicei recomandabilă, deoarece carnea de vacă conține vitamina B12, despre care se știe că încetinește procesul de îmbătrânire.

Prin urmare, burgerii vegetali nu sunt neapărat nesănătoși, dar vă pot pierde vitamina B12 și, ca urmare, provoacă mai multe fire de păr gri și mai multe riduri.

Carnea de vită, după cum știm cu toții, poate fi plină de antibiotice și alți aditivi care nu sunt sănătoși, așa că cel mai bun mod de a vă asigura că obțineți B12 din carne de vită este să alegeți carne de vacă organică, hrănită cu iarbă, pentru a obține toate beneficiile în timp ce evitarea tuturor efectelor adverse.

Îmbătrânirea poate fi dificilă așa cum este, așa că a face tot ce poți pentru a-ți ajuta corpul să tranziție cât mai ușor posibil va da roade pe termen lung, când peste câteva decenii pielea ta va fi netedă și corpul tău este liber de toxine.

8. Făină albă

Făina albă este în general considerată nesănătoasă la orice vârstă și evitarea ei cu totul este o idee bună, indiferent de vârsta unei persoane.

Pe măsură ce îmbătrânim, alimentele procesate, cum ar fi făina albă, nu ar trebui să fie consumate, deoarece cresc riscul unei multitudini de diverse probleme de sănătate, de la diferite tipuri de cancer la boli cardiovasculare.

Deși aluatul este o alegere alimentară destul de populară, optați cu siguranță pentru grâu integral, hrișcă și alte tipuri de făină sănătoasă, care nu numai că sunt nesănătoase, dar s-a dovedit că duc la pierderea în greutate, scăderea tensiunii arteriale și scăderea colesterolului.

Pâinea, covrigi, brioșe și alte produse de patiserie făcute din făină albă duc la o conversie a carbohidraților în zahăr în organism, care are ca rezultat crearea de glucoză. Glucoza este unul dintre cei mai mari dușmani ai colagenului și toți avem nevoie de colagen pentru a menține o față fără riduri și acea strălucire tinerească.

9. Margarina

Uneori este greu să ții pasul cu toate informațiile care provin din surse științifice despre alimentele sănătoase și care trebuie abandonate complet.

Cu câteva decenii în urmă, untul era suspectul obișnuit, în timp ce margarina era considerată sănătoasă, în timp ce astăzi este invers.

Probabil știți deja că margarina este făcută parțial cu uleiuri hidrogenate, care au fost legate de diferite tipuri de boli de inimă și cancer.

Pe lângă faptul că este nesănătoasă când vine vorba de boli grave, margarina este și dăunătoare pentru piele, deoarece o expune la numeroși radicali liberi, inclusiv la radiații ultraviolete. Consumul de margarină în mod regulat poate duce, de asemenea, la inflamație și, la rândul său, la creșterea formării ridurilor. Cel mai bun pariu al tău este să scapi definitiv de margarină și să mănânci unt atunci când ai poftă de astfel de tartine.

10. Bacon

Trist dar adevărat. Baconul este unul dintre acele alimente care ar trebui eliminate treptat după vârsta de 30 de ani, deoarece este încărcată cu grăsimi saturate și este nesănătoasă în cantități mai mari.

Grăsimea găsită în slănină crește riscul de boli de inimă și tot felul de probleme cardiovasculare, pe lângă faptul că provoacă lasarea prematură a pielii.

Baconul este una dintre cele mai populare cărnuri procesate, dar, din păcate, conține azotat de sodiu, care poate provoca modificări permanente în producția de colagen și elastină, proteine ​​de care avem cu toții nevoie pentru a ne menține pielea tânără și proaspătă.

Pentru a fi sigur, slănina ar trebui eliminată din dieta ta, dar dacă ești un iubitor notoriu de slănină, optează pentru tipuri care nu conțin nitrați, cu mai puțin de 2 grame de grăsime și nu mai mult de 1 gram de grăsimi saturate.