Toată viața le-am spălat greșit: 7 secrete ca să speli geamurile rapid și eficient!

Suntem în plină vară. Cireșii ne fac cochet din ochi, iar păsările cântă sonate în triluri. Dar vara nu înseamnă doar cireșe coapte și ciripit de păsărele. Pentru multe gospodine mai înseamnă și spălatul ferestrelor. La urma urmei, vrei să te uiți la cireși și la vrăbii printr-o fereastră curată. Și când să le speli, dacă nu vara?

Spălatul geamurilor e o mare bătaie de cap. Parcă mai ieri le-ai spălat, iar astăzi sunt din nou murdare. Pentru mine e și mai greu, deoarece trăiesc la etajul 8. Înainte îmi era frică să le spăl de una singură și apelam de 2 ori pe an la o firmă de cleaning, ca să le curețe bine pe dinafară.

Ultima oară când le-am chemat, una din doamne m-a întrebat:

– Pe asta tot o spălăm? Ceva nu e în regulă cu ea.

– Da, am răspuns eu.

Și era să intru în pământ de rușine când vedeam câtă murdărie se revărsa pe fereastră. În condițile în care o spălasem cu câteva zile înainte. Pe de altă parte, normal că nu puteam să spăl bine ramele, cauciucul, canelurile etc.

Între-timp am prins la curaj, văzând cât de ușor o doamnă de 40-45 de ani îi vine de hac ferestrei. Am urmărit și mi-am notat tot ce a făcut ea. Și mi-am dat seama că nu contează cu ce speli geamul, ci cum îl speli.

Sfaturi la spălarea geamurilor

#1. Până a deschide fereastra, ea a șters rama cu o lavetă obișnuită pentru geamuri, înmuiată în apă, în care a adăugat detergent praf pentru sticlă.

#2. Apoi a îndepărtat murdăria din colțuri, de pe rame, de sub cauciuc și de pe feronerie, folosind un aparat de curățat cu aburi, care elimină murdăria aproape instantaneu. Îl aplici în 2-3 locuri, apoi ștergi cu laveta și tot așa mai departe.

#2. După care a șters bine geamul cu o lavetă uscată din microfibră.

#4. Apoi a stropit fereastra cu spray și a mai șters-o odată folosind o nouă lavetă.

#5. Iar urmele le-a îndepărtat cu ajutorul unei raclete pentru geamuri.

#6. Apoi a șters din nou totul, folosind o lavetă uscată. Cred că pentru trei geamuri a schimbat vreo 7-8 cârpe în total (cu tot cu suprafețele de afară).

#7. Într-un final, a repetat același lucru pe partea exterioară și a curățat pervazul pe ambele părți.

Apropo, aparatul de curățare cu aburi e bun pentru a îndepărta murdăria de pe toate suprafețele dure din casă. L-am testat de-a lungul timpului pe fitinguri, gresie, plită, pe cada de duș, pe frigider și pe ipsos. Se descurcă chiar și cu urmele de ulei sau unsoare (soțul meu e mai încântat decât mine). Nu am să numesc marca pentru a nu face publicitate, dar te asigur că indiferent de model, e o achiziție sigură, care îți va face munca mult mai ușoară.

Citește și: Cum să cureți rosturile de la gresie și faianță? O metodă ieftină și eficientă!