Toată viața ai curățat portocala greșit! Află cum să o cureți în 30 de secunde fără să te murdărești pe mâini!

Toată lumea adoră citricele, în special portocalele. Aceste fructe suculente și delicioase contribuie la întărirea sistemului imunitar, au efecte antiinflamatoare și antioxidante, mențin sănătatea inimii, reglează tensiunea arterială, stimulează producția de colagen, hidratează pielea, previn acneea și apariția ridurilor. Iar astea nu sunt decât primele beneficii care ne vin în minte atunci când ne gândim la portocale.

Dar pe cât sunt de gustoase, pe atât de greu e să le decojești. Mai ales dacă au coaja subțire și bine lipită de fruct. Procesul se poate transforma într-un adevărat calvar. De aia unii nici nu cumpără portocale. Coaja pătrunde sub unghii, vârfurile degetelor îngălbenesc, iar sucul sare în toate direcțiile.

Cum să decojești corect o portocală?

Din fericire, astăzi aproape toată lumea e conectată la internet. Iar înțelepciunea individuală, aproape instantaneu devine înțelepciune comună. Unii utilizatori petrec zile întregi încercând să inventeze tot felul de trucuri care să ne facă viața mai ușoară. Și în sfârșit, acești entuziaști au ajuns și la portocale.

Tot de ce vei avea nevoie este un cuțit, o lingură, o portocală și pregătirea morală de a primi ovațiile celor din jur.

#1. Pune portocala pe o suprafață solidă și cu ajutorul palmei rotește-o timp de 15-20 de secunde. Apasă lejer, ca fructul să nu aibă de suferit. După o astfel de procedură, coaja se va desprinde mult mai ușor de fruct.

#2. Cu ajutorul cuțitului, taie coaja de pe partea superioară a fructului (acolo unde portocala atârna de copac). O tăietură de 1 centimentru ar trebui să fie suficientă, dar dacă portocala e mare, poți tăia și mai mult.

#3. Introdu lingura sub coajă și începe să o decojești. Dacă ai făcut totul corect, coaja ar trebui să se desprindă ușor, fără să fie nevoie să faci mișcări bruște.

În acest fel, pielea și conexiunile tale nervoase vor rămâne intacte, iar stomacul va rămâne mai mult decât satisfăcut.

Citește și: Nu arunca cojile de portocală – 15 întrebuințări surprinzătoare ale acestora, la care nu te-ai fi gândit niciodată!