Ținute lipsite de gust: 12 greșeli vestimentare pe care trebuie să le eviți!

Dorința fiecărei femei de a arăta elegant și la modă este firească și de înțeles. Dar în goana după frumusețe și în încercarea disperată de a ține pasul cu moda contemporană, unele doamne nu fac decât să arate deplasat și ridicol. Pentru nu cădea în plasa idealurilor false și a arăta întotdeauna stilat și în vogă, am ales pentru tine 12 greșeli vestimentare comune, pe care le săvârșesc multe femei, având cele mai bune intenții.

Greșeli vestimentare femei

Poartă ținute sport în contexte nepotrivite

Titlul vorbește de la sine. Asemenea ținute sunt potrivite exclusiv pentru activități sportive, fie că e vorba de mersul la sală sau exerciții aerobice în parc și în nici un chip pentru plimbări prin oraș. Hainele sport nu fac parte din stilul casual, cum vor să creadă unii, prin urmare, îți sugerăm să le porți doar acolo unde se cuvine.

Poartă o manichiură luxoasă, oriunde s-ar duce

Noi spunem în repetate rânduri că frumusețea unei femei începe de la vârful unghiilor, dar nu uita să ții cont de context. Un machiaj sofisticat de seară și manichiura de lux sunt potrivite pentru evenimente speciale. O doamnă care vinde miere la o piață alimentară, va arăta ridicol cu asemenea unghii, în aceeași măsura ca studenta care își face o manichiură complexă pentru orele de laborator.

Citește și: 8 greșeli de evitat, dacă ai trecut deja de 50 de ani!

Gafe vestimentare femei

Poartă tocuri roase și deteriorate

Tocurile roase pot distruge aspectul chiar și celor mai frumoși și mai scumpi pantofi. Fuga la atelier – nu aștepta ca acestea să se dezlipească complet.

Poartă haine cu imprimeu logo

Dacă nu ai semnat un contract de publicitate cu un anumit brand, e mai bine să ocolești asemenea articole vestimentare.

Poartă haine cu imprimeu leopard

Vrei să comiți o crimă împotriva stilului și bunului gust? Combină mai multe imprimeuri exotice (rochie zebră, colanți leopard) într-o singură ținută.

Citește și: Te fac să pari mai bătrână: 20 de greșeli vestimentare care îți sabotează ținuta!

Greșeli de stil vestimentar

Îmbină prea multe culori într-o singură ținută

Reține! Nu mai mult de 3 culori într-o singură ținută. Ținutele luminoase și pline de viață întotdeauna sunt bine venite, dar orice lucru are o anumită măsură.

Uită de etichetele de pe talpă

Aparent, e vorba de un detaliu mărunt, dar te asigurăm că nu va trece neobservat. Această mică gafă va anula toate eforturile tale de a arăta perfect.

Poartă mărimea greșită

Da, realitatea poate fi dură uneori, dar e și mai dur să te minți singură pe sine, mai ales că blugii de o dimensiune mai mică decât se cuvine s-ar putea să arate ridicol.

Citește și: Cum să arăți mai tânără cu ajutorul hainelor: Top 7 trucuri verificate

Ținute nepotrivite femei

Poartă colanți și dresuri subțiri indiferent de anotimp

O greșeală populară a multor femei este să poarte colanți subțiri, transparenți în timpul sezonului rece. Un asemenea look stârnește zâmbete ironice și este periculos pentru sănătatea ta.

Fac abuz de bijuterii

Regula bunului gust e simplă – de toate câte puțin. Dacă tot vrei să-ți etalezi întreaga avere, fă asta succesiv, etapizat. În plus vei arăta întotdeauna nou și stilat.

Poartă haine din blană

Dacă părul tău ajunge până la umeri, atunci hainele din blană nu trebuie să se îmbine cu el. Regula se aplică atât blondelor, cât și brunetelor. Apropo, încearcă să eviți asemenea ținute în principiu. În noul deceniu nu mai este nici stilat, nici etic să porți haine din blană.

Citește și: Pentru femeile după 40: 8 ținute stilate ca să arăți ca o doamnă din Occident

Îmbracă blugii greșit

Dacă îți place să porți blugi cu o cămașă din denim, reține că aceste articole de îmbrăcăminte trebuie să aibă o nuanță diferită.

Fiecare decide singur cum să se îmbrace și ce reguli să urmeze, dar nu uita că și cei care te înconjoară au ochi.