Ține cont de aceste 5 sfaturi și rosturile din baie vor sclipi ca noi!

Umiditatea înaltă și îngrijirea necorespunzătoare sunt principalele motive pentru care în baie apare mucegai. Și dacă plăcile sunt ușor de întreținut, atunci rosturile dintre ele sunt o mare bătaie de cap. Cu timpul acestea se îngălbenesc și capătă un aspect respingător. Dar odată ce au devenit galbene, nu te grăbi să cumperi detergenți din comerț. Pentru a le curăța nu ai nevoie de soluții scumpe. Toate pot fi găsite în baie și bucătărie.

1. Curăță rosturile cu înălbitor

Dacă petele sunt greu de îndepărtat, te poți folosi de cel mai simplu înălbitor. Dar va trebui să îl diluezi cu apă și să te asiguri că încăperea este bine ventilată. Dizolvă 5 linguri de înălbitor într-un litru de apă și toarnă soluția finită într-o sticlă cu pulverizator. Apoi aplică soluția pe rosturi și șterge cu periuța de dinți. Pentru un plus de siguranță, se recomandă să porți mască și mănuși.

2. Curăță rosturile cu amoniac

Pentru a reda strălucirea plăcilor și a elimina urmele de grăsime și mucegai de pe rosturi, poți folosi amoniac. Toarnă o lingură de amoniac în doi litri de apă, amestecă bine, apoi toarnă lichidul într-o sticlă cu pulverizator. Aplică soluția peste plăci și printre ele, așteaptă 15 minute, apoi șterge plăcile cu partea moale a unui burete, iar rosturile cu partea dură. Pentru a evita iritarea pielii, folosește mănuși.

3. Curăță rosturile cu apă oxigenată

Apa oxigenată este eficientă împotriva bacteriilor și ciupercilor, dar poate acționa și ca agent de albire. Amestecă o parte de peroxid cu două părți de apă și tratează rosturile în special acolo unde s-a acumulat mucegai. Iar pentru a reda culoarea naturală a lor, toarnă amestecul într-un pahar și înmoaie în soluție o periuță de dinți (din când în când). Apoi curăță rosturile cu periuța.

4. Curăță rosturile cu bicarbonat

Pentru a face acest lucru, vei avea nevoie doar de apă, o periuță de dinți și puțin bicarbonat. Amestecă 100 de ml de apă cu 100 de grame de bicarbonat, până obții o soluție cremoasă, omogenă, asemănătoare cu smântâna și aplică amestecul pe chituri. Lasă soluția să stea timp de 10 minute, după care freacă rosturile cu periuța de dinți până se curăță complet.

5. Curăță rosturile cu suc de lămâie

Pentru a pregăti această soluție, vei avea nevoie de o jumătate de pahar de bicarbonat de sodiu, 100 de mililitri de suc de lămâie, o linguriță de pastă de dinți și o lingură de muștar. Amestecă toate ingredientele și dizolvă-le într-un litru de apă caldă. Înmoaie un burete în această soluție și curăță rosturile cu ajutorul acestuia. Pentru un plus de eficiență, șterge rosturile cu un șervețel umed după ce ai îndepărtat urmele grele.