Această regulă îți poate schimba viața, alocând doar 30 de minute în fiecare zi!

Nimic nu se compară cu perseverența. Nici talentul – lumea e plină de oameni talentați, care și-au risipit potențialul; Nici genialitatea  – geniul neînțeles, geniul ratat, sunt expresii pe care le folosim de ani de zile; Nici educația – aruncă o privire în jur și o să înțelegi că nici ea nu asigură succesul. În timp ce persistența și perseverența sunt atotputernice. Motto-ul „mergi înainte /nu renunța” e unicul care a rezolvat și va rezolva întotdeauna problemele umanității. – John Calvin Coolidge, al 30-lea președinte al SUA.

Cauza tuturor eșecurilor rezidă în lipsa de răbdare. Succesul are nevoie de timp. Iar marele succes are nevoie de foarte mult timp. Richard Branson nu a devenit miliardar peste noapte. Madonna nu s-a trezit într-o bună dimineață, fiind regina muzicii pop. David Beckham nu s-a transformat într-un fotbalist de excepție după doar zece sesiuni de antrenament.

Nu o să-ți vină să crezi, dar ei nu s-au născut cu stea în frunte. Mai mult decât atât, există un truc simplu, sau mai bine zis o teorie, care funcționează pentru orice persoană și în orice situație și te poate ajuta să-ți atingi mai ușor scopurile propuse. Majoritatea oamenilor sunt conștienți de existența ei, dar nu o folosesc niciodată. Se numește teoria jumătății de oră.

Teoria spune că alocând jumătate de oră pe zi unei activități, poți obține rezultate care păreau irealizabile până acum. De exemplu, dacă petreci jumătate de oră pe zi citind, timp de un an vei citi 20-30 de cărți, ceea ce e semnificativ mai mult decât 0. Dacă dedici 30 de minute pe zi învățării unei limbi străine, complicând sarcinile pe măsură ce devii mai bun, într-un an vei învăța la fel de mult ca în timpul unui curs intens de 6 săptămâni , nu-i rău, nu-i așa?

Regula poate fi aplicată în orice domeniu. Obținând experiență și cunoștințe aprofundate pas cu pas, în 6 luni vei înțelege esența, iar într-un an sau doi vei deveni un adevărat specialist.

Între tine și visele tale sunt doar 30 de minute distanță pe zi. Începe să scrii o carte, învață Kung Fu, fă-ți propria fermă de pești rari, învață să programezi, construiește-ți propria mașină de curse etc. Cu alte cuvinte, începe să faci ceea ce ai amânat atâția ani. După 6 luni, aruncă o privire înapoi și o să înțelegi cât de departe ai ajuns și ce te așteaptă în viitor.

Nu te învinovăți și nu o lăsa baltă dacă ai chiulit câteva zile. Pur și simplu continuă de unde ai rămas. Deja ai făcut mai mult decât majoritatea oamenilor. Fii răbdător. Nu aștepta rezultate imediate.

Succesul necesită timp. Cu cât obiectivul tău este mai ambițios, cu atât vei avea nevoie de mai mult timp. Nu uita de cuvintele lui Winston Churchill: Succesul este abilitatea de a trece de la un eșec la altul fără a pierde din entuziasm.

Citește și: 8 greșeli pe care le vei regreta ani mai târziu