Te vei apuca imediat de curățenie: 7 obiecte inutile pe care le păstrăm cu toții acasă

Am făcut recent curățenie generală acasă. Am decis să scap de toate lucrurile de care nu mai am nevoie. Am rămas șocată cât spațiu am eliberat.

Cu siguranță, dacă o să hotărăști să faci și tu același lucru o să găsești aceste obiecte netrebuincioase:

1. Ochelari de soare stricați sau pe care nu-i mai porți de câțiva ani

Ochelari fără o lentilă sau cu rama stricată? Crezi că o să vină timpul să-i repari? Nu va veni, scapă de ei!

2. Ochelari cu lentile nepotrivite

Dacă ai niște ochelari de vedere care nu ți se potrivesc, nu-i lăsa să-ți ocupe spațiu în casă. Donează-i sau vinde-i la un preț simbolic, vor fi utili pentru cineva.

3. Stilouri care nu scriu

Ce-o să faci cu ele? O să le rozi la capăt?  Aruncă-le la gunoi, cu excepția cazurilor când e un stilou de brand.

4. Recipiente goale

Borcane de conserve, sticle de la sosuri sau ketchap. Ai multe din astea? Crezi că o să-ți folosească la ceva? Dacă nu ești pasionat de hande made și nu urmează să le transformi în decorațiuni pentru bradul de Crăciun, aruncă-le!

5. Eșarfe

Revezi garderoba. Cu siguranță, ai obiecte vestimentare pe care n-ai de gând să le îmbraci. Donează-le cuiva. Adaugă un plus la karma ta. Vei vedea ce dispoziție bună o să-ți faci după asta.

6. Cărți și ziare

Dacă nu ai o bibliotecă în casă și nici rafturi special amenajate, mai bine oferă în dar cărțile sau vinde-le. Să nu le arunci, în niciun caz. La fel, le poți dona unei biblioteci publice. Vezi poate s-a pierdut pe undeva și vreo ediție rară a vreunei cărți, s-ar putea și să îmbogățești.

7. Șosete fără pereche

Uneori ai impresia că șosetele au picioare. Le pui seara undeva și a doua zi găsești doar una. Dacă ai adunat mai mulți ciorapi fără pereche, aruncă-i.