Te sleiesc de puteri: 9 obiceiuri de curățenie la care trebuie să renunți

Cu toți vrem să avem o casă frumoasă. Iar o casă frumoasă înseamnă mai întâi de toate o casă curată. Bazele menajului sunt transmise din generație în generație și nu trebuie subestimate. Dar nu e cazul să exagerăm. Iată câteva obiceiuri de curățenie care sunt un pic too much pentru omul contemporan.

#1. Cureți rosturile de la gresie și faianță

Rosturile de la gresie și faianță se înnegresc cât ai zice pește din cauza mucegaiului și grăsimii. Chiar dacă azi le cureți, mâine vor fi din nou murdare. Mai bine să prelucrezi chiturile cu lac de protecție siliconic și să uiți de această problemă o dată pentru totdeauna.

#2. Calci prosoapele și lenjeria de pat

Unele gospodine au obiceiul de a călca prosoapele și lenjeria de pat imediat după uscare. Pentru ce? Iată întrebarea. Noaptea lenjeria își va pierde aspectul perfect, iar prosoapele vor reveni la “normal” după prima utilizare.

#3. Muți mâncarea dintr-un vas în altul

Resturile de mâncare gătită în oale mari sunt transferate în recipiente sau boluri pentru a economisi spațiul în frigider. Are sens, dar numai dacă frigiderul este supraîncărcat. În rest, acest obicei nu este necesar, deoarece va trebui să speli mai multe vase în loc de unul.

#4. Speli cada de baie în fiecare zi

Cada de baie trebuie spălată atunci când este murdară. Nu are rost să o tratezi cu detergent în fiecare zi. E suficient să o clătești bine imediat după baie. Același lucru e valabil pentru chiuvetă. Mai cu seamă pentru chiuveta de bucătărie. În acest fel, vei economisi timp, energie și detergent.

#5. Clătești vesela înainte de a o pune în mașina de spălat vase

Unele gospodine speră în acest fel să extindă durata de viață a aparatului, însă mașina de spălat vase a fost concepută pentru asta. Nu e nevoie să o ajuți. E suficient să îndepărtezi resturile alimentare, dacă există.

#6. Ștergi vesela după spălare

Te grăbești undeva? Acest obicei consumă timp și îți compromite munca, pentru că dacă folosești o lavetă veche sau de calitate proastă, pe vase vor rămâne resturi textile. Lasă-le să se usuce în voia lor.

#7. Cureți aragazul în fiecare zi

Încă un obicei lipsit de sens. Dacă îți place să gătești, e aproape imposibil să păstrezi plita curată. Și chiar nu e necesar să o cureți în fiecare zi. Pentru a păstra ordinea în bucătărie, e destul să ștergi aragazul cu un șervețel umed sau cu o lavetă de bucătărie.

#8. Speli podeaua prea des

Și acest obicei este contraproductiv, deoarece praful nu se acumulează atât de repede. La modul practic, nu are rost să speli podeaua mai des decât o dată pe săptămână. În plus, nu toate tipurile de pardoseală tolerează umezeala.

#9. Aștepți până sunt gata bucatele

În loc să stai și să aștepți până e gata supa, îți sugerăm să faci ceva mai productiv între-timp, de exemplu, să faci curat la bucătărie sau să speli o parte din vase.

Citește și: Scapă de energia negativă: Metoda japoneză de a-ți organiza locuința!