Te fac să pari mai bătrână: 20 de greșeli vestimentare care îți sabotează ținuta!

Hai să vedem împreună care sunt greșelile de stil care te fac să arăți mai bătrână și cum poți remedia acest lucru!

Greșeli vestimentare femei

1. Alegi lungimea greșită! Multe femei habar nu au că rochiile și fustele până la genunchi le fac să pară mai înalte, le subțiază picioarele și conferă rafinament întregului look. Un efect similar este dat și de pantalonii drepți care acoperă tocul, combinați cu un top monocrom cu tăietură în formă de V.

2. Subestimezi rafinamentul taliei tale. Încearcă să o evidențiezi ori de câte ori ai ocazia. Cel mai bun instrument este o centură subțire, purtată pe rochie, sau una largă, purtată pe palton.

3. Reține. Machiajul strălucitor și nuanțele artificiale ale părului sunt dușmanii tinereții tale.

4. Aspectul tău nu corespunde grupului de referință căruia aparții. În mod normal, ar trebui să fie invers. Dacă ești actriță de teatru sau film, atunci ar trebui să alegi un stil boem. Dacă ești profesor universitar – un chic intelectual discret.

5. Pantofii cu toc adaugă senzualitate și eleganță oricărei femei, în timp ce pantofii plictisitori cu talpă groasă, nu fac decât să-ți adauge ani.

Citește și: Aceste 7 secrete vestimentare ale femeilor, au fost declarate ca cele mai atrăgătoare pentru bărbați

6. Din toată varietatea de stiluri, îți recomandăm să atragi atenția asupra soluțiilor clasice, îmbinate cu accente moderne. Ferește-te de romantism, avangardism și tot felul de experimente, potrivite puștoaicelor de 19 ani. Noi cu tine avem nevoie de naturalețe și armonie. Încearcă să-ți găsești un stil propriu, care să-ți scoată în evidență punctele forte și să-ți ascundă defectele – nimic nu înfrumusețează o femeie precum personalitatea ei.

Trucuri pentru a arăta mai tânără

7. Încearcă să eviți nuanțele măslinii sau pământii, deoarece acestea îi conferă feței o paloare nesănătoasă.

8. La rândul lor, nuanțele deschise, în special roz sau culoarea piersicii conferă tenului tău o tonalitate vie și luminoasă.

9. Multe femei consideră eronat că cu cât este mai complexă și strălucitoare coafura, cu atât vor arăta mai frumoase. Din contra, machiajul ușor și nuanța naturală a părului au un efect de întinerire mult mai bun, mai ales când vorbim de femeile trecute de 50 de ani.

 

10. Pasiunea incredibilă a multor femei pentru țesături luxoase precum: catifeaua, satinul, dantela și lurexul, joacă perfid împotriva lor.

Citește și: 8 articole vestimentare care arată deplasat pe femei de peste 40 de ani!

11. Bijuteriile dintr-un singur set și o geantă care se potrivește cu pantofii sunt strategii care nu funcționează de mai bine de câțiva ani. Prin urmare, arată bătrânesc. Renunță la ele.

12. Nu mai evita culoarea neagră! Nu este nimic mai grațios, elegant și seducător decât o femeie în negru. Dacă ți-e frică de o ținută prea întunecată, care s-ar putea să te facă să pari mai bătrână, te poți juca cu contrastele, îmbinând rochia neagră cu o eșarfă deschisă, care îți va lumina chipul.

Citește și: Prea mult negru: 7 greșeli vestimentare care te îmbătrânesc

Ce să faci să arăți mai tânără?

13. Evită piesele vestimentare largi și supradimensionate, care arată bine doar pe modelele cu parametrii 90-60-90.

14. Renunță la nuanțele luminoase și nițel extravagante, care erau populare la mijlocul anilor 80’, în favoarea unor nuanțe laconice și expresive.

15. Culoarea albă întinerește și îți face chipul mai luminos. Ai făcut o greșeală amarnică dacă nu ai profitat de acest lucru până acum.

Citește și: Cumpără acum, poartă veșnic: 7 piese vestimentare, care nu se demodează niciodată

Ținute care întineresc

16. Scapă de bijuteriile din strasuri, sticlă și mărgele, dacă nu vrei să arăți caraghios și respingător. Simplitatea trebuie să fie cea mai bună prietenă a ta. Nu complica lucrurile.

17. Spune nu următoarelor combinații: fustă+jachetă, pantaloni+sacou, mai ales dacă partea superioară și inferioară au același desen. Această ținută e potrivită doar pentru birou și nimic altceva.

18. Renunță la articolele vestimentare care nu sunt adecvate vârstei sau statutului tău. Lasă hainele inovatoare fetișcanelor, dar nu te grăbi să îmbătrânești, purtând haine din perioada comunistă.

19. În continuarea gândului de mai sus – Încetează să reproduci ținutele în care te simțeai bine când erai tânără. Moda a trecut și nici tu nu mai ești cea de înainte. Asta nu înseamnă că trebuie să ții pasul cu moda contemporană. E suficient să fii la curent cu tendințele generale: lungimea acceptabilă a fustei, tunsoarea, cromatica etc.

20. Și într-un final, dar nu în ultimul rând. Femeile nu arată mai bătrân din cauza la haine, ci din cauza atitudinii față de sine. Pe femeile îngrijite, care se iubesc și se apreciază pe sine însăși, orice articol arată bine.

Citește și: 7 piese vestimentare, pe care să nu le porți dacă ai peste 40 de ani