Te fac să arăți mai în vârstă: 6 greșeli vestimentare de care să te ferești!

Atunci când am împlinit 40 de ani, am încetat să mai vreau să par mai în vârstă decât sunt de fapt. Dar nici mai tânără nu vreau să par deja. Vreau să arăt corespunzător vârstei mele.

Așadar, iată ce NU trebuie să îmbraci ca să nu pari mai în vârstă decât ești!

Nuanțe pastelate

Tonul pielii noastre devine mai palid pe măsură ce îmbătrânim, astfel încât purtarea culorilor pastelate poate reîmprospăta imaginea. Dar, în același timp, dacă ești îmbrăcată complet  în nuanțe pastelate, atunci acest lucru poate, dimpotrivă, să îți îmbătrânească aspectul. Pentru a nu arăta mai în vârstă poartă haine de culori pastelate în combinație cu articole de nuanțe bogate și saturate, de exemplu, albastru pastelat cu albastru închis sau piersic cu maro.

Prea mult negru

Dacă este folosit greșit, negrul poate îmbătrâni. Prin urmare, dacă porți negru, atunci:

-accesorizează ținuta cu o eșarfă colorată;

-poartă decolteu sub fomă de V sau oval, astfel încât culoarea neagră să nu fie aproape de față;

-poartă cercei colorați și/sau un colier;

Haine lipsite de formă

Hainele largi și lipsite de formă creează impresia că încerci să ascunzi ceva. Alege un model clasic de pantaloni și un top cu model mai liber. Sau o bluză pe siluetă și o pereche de pantaloni mai lejeri. O parte a siluetei tale ar trebui să fie aceentuată, altfel riști să pari mare și mai în vârstă decât ești în realitate.

Prea multe accesorii

După cum se știe, Coco Chanel a spus: „Înainte de a ieși din casă, privește-te în oglindă și scoate un lucru de pe tine”. Adevărul este că prea multe accesorii îți pot îmbătrâni imaginea. Nu purta seturi: cercei, colier și brățară. Poartă unul sau două articole.

Forma ochelarilor

Ramele de ochelari învechite te pot îmbătrâni. Alege modele actuale și la modă. De asemenea, este mai bine să nu porți ochelari fără ramă, pentru că și aceștia te fac să pari mai în vârstă.

Imprimeuri

Fii atentă la imprimeurile pentru care optezi. Alege modele clasice precum dungi, leopard sau polka dots. Imprimeurile florale sunt puțin riscante. Modelele abstracte sunt mai sigure, deoarece arată modern.