Te crezi o gospodină bună? Scapă de aceste 4 lucruri inutile și periculoase din casa ta

Casa nu este doar un loc de odihnă după o zi grea de muncă. În ea, gospodina își manifestă cele mai importante calități: capacitatea de a crea o dispoziție bună și de a-i face pe cei ai casei să vrea să se întoarcă acasă. Acest confort este creat cu ajutorul multor lucruri: mobilier frumos, materiale textile, vase și accesorii drăguțe. Există însă obiecte care arată fără gust și care pot aduce daune ție și familiei tale.

De ce lucruri ar trebui să scape o gospodină bună din casa sa?

Plasticul

Pentru început, de vesela din plastic, dacă aceasta nu este un set pentru picnicuri frecvente în natură sau veselă pentru hrănirea copiilor. Folosirea paharelor, farfuriilor și furculițelor din plastic pentru a servi o cină sau un prânz acasă, arată destul de ridicol.

De asemenea, arată caraghios interiorul sufrageriei sau dormitorului, unde există mobilier ieftin și uzat, cumpărat „ocazional”. După cum știi, sunt scaune și sertare temporare din plastic care devin permanente mulți ani. E mai bine să cauți mai multe opțiuni de mobilier practice, care pot fi mai scumpe, dar cu ele locuința va avea un design interior estetic.

Revistele vechi

Masa sau rafturile din sufragerie sunt pline de reviste vechi, broșuri și maculatură? E timpul să scapi de această grămadă de deșeuri. Dacă te consideri o gospodină bună, e timpul să scapi de această grămadă de deșeuri. Acest gunoi nu numai că ocupă un loc valoros în casă, ci și acumulează praf pe el, ceea ce poate provoca alergii. Articolele, rețetele și fotografiile interesante pot fi decupate și aranjate într-un dosar separat, iar restul lucrurilor pot fi aruncate fără niciun fel de regret.

Covoarele – o sursă de acumulare de praf

Te-ai săturat să aspiri covoarele o dată pe săptămână și să le scuturi periodic în curte? Poate ar trebui să scapi de ele pentru a-ți economisi timp și efort? Pe lângă economisirea timpului, vei avea grijă și de sănătatea ta: covorul e un adevărat colector de praf și o „reședință permanentă” pentru acarienii de praf.

Produsele cosmetice

De ce altceva ar trebui să scape o gospodină, care are grijă nu doar de ordinea și curățenia casei, dar și de frumusețea și sănătatea ei?

În primul rând, de produsele cosmetice ieftine și expirate. Crema decolorată, tonicul urât mirositor, lacul de unghii cu derivați de formaldehidă sau toluen, mostrele vechi primite ca și cadou de la farmacie – toate acestea ar trebui aruncate din cosmeticele tale.

În al doilea rând, pentru a-ți păstra sănătatea proprie și sănătatea celorlalți membri ai familiei, este mai bine să scapi de diversele spray-uri aromatice. Acest lucru îți va permite să nu respiri substanțele nocive pe care acestea adesea le conțin.

Ca alternativă la aromatizarea unei case, poți folosi uleiurile esențiale și betisoarele parfumate cu aromă de tămâie.