Te-ai obosit să lupți cu depunerile de calcar? Vezi secretul simplu de a curăța capul de duș

Probabil, ți s-a întâmplat măcar odată, că nu a trecut nici măcar un an de când ai cumpărat stropitoarea pentru duș, însă ea rapid a devenit înfundată. Cele mai mici găuri sunt înfundate cu depuneri de calcar, iar jeturile de apă stropesc în toate direcțiile. Cum să rezolvați capul de duș și să îndepărtați calcarul cât mai curând posibil, aflați din acest material.

Sărurile de magneziu și calciu din apa de la robinet se pot depune rapid pe corpurile de instalații sanitare, formând un calcar alb. În unele cazuri, pare doar estetic, în altele, în timp, poate duce la defecțiuni grave a mașinii de spălat sau a instalațiilor din baie.

 

Depunerile de pe capul de duș nu sunt cea mai mare problemă, dar deranjează gospodinele, deoarece poate fi dificil de scăpat de ele. Din fericire, bicicleta a fost inventată de mult, tot ce mai rămâne este să înveți cum să o folosești.

O soluție pentru această problemă este acidul citric, care este folosit ca un mijloc excelent în îndepărtare calcarului. Să înmoi tot capul de duș în acid citric este greu de făcut, așa că mai întâi trebuie să o scoți de la furtun și ulterior să efectuezi lucrările de curățire.

Dacă privești cu atenție, poți vedea că majoritatea găurilor sunt înfundate cu depunerile de calcar. Următorul pas este să îndepărtezi capacul capului de duș pentru a fi mai ușor să- cureți.

Pentru unele modele, este ușor de deșurubat, în altele, mai întâi trebuie să deșurubați mufa principală, iar sub aceasta se află un șurub care leagă capacul cu corpul său.

La capurile de duș cu întrerupător probabil vei avea nevoia de o cheie specială, care poate fi substituită cu un clește cu dinții lung sau un foarfece cu capete rotunjite.

O pungă cu acid citric de 80 de grame de la magazinul alimentar este suficientă pentru a curăța capul de duș de depunerile nedorite, de calcar.

Se toarnă acidul citric într-un bol adânc și se acoperă cu apă fierbinte. Apoi scufundă capacul în apă și, dacă este necesar, adăugă apă clocotită.

Va trebui să aștepți între 30-60 de minute. Apoi scoate capacul și verifică găurile.

Asta-i tot, capul de duș este ca nou. Nici măcar nu a trebuit să îl periezi. Rămâne să-l înșurubi la furtun și poți face, lejer, un duș.