Susțin sănătatea plămânilor: 5 plante de cameră care produc cel mai mult oxigen!

Încă din copilărie știm că plantele sunt importante pentru planetă și pentru fiecare din noi în parte prin faptul că produc oxigen și curăță aerul care ne înconjoară de dioxid de carbon și alte impurități. Chiar dacă locuiești într-un oraș mare, poluat și aglomerat, prezența câtorva plante în interiorul locuinței îți pot furniza un aer curat și bogat în oxigen, cel puțin atât timp cât te afli în casă.

Flori de apartament care purifică aerul

Chlorophytum

Chlorophytum contribuie la purificarea aerului de formaldehidă, benzen și alte toxine, iar în paralel, îmbogățește camera cu oxigen. Totodată, Chlorophytum este considerată una dintre cele mai nepretențioase plante, care este ușor de întreținut, chiar dacă nu ai mai avut grijă de nici o floare până acum. Aceasta crește bine pe pervazurile însorite și nu se teme de lumina puternică, dar cu același succes, poate trăi și în semiumbră, important este să o uzi cu regularitate.

Citește și: Periculoase pentru cei mici: 8 plante de interior de care trebuie să scapi urgent dacă ai copii!

Gloxinia

Frunzele pufoase, saturate, de culoare verde închis ale gloxiniei conțin multă clorofilă, pigmentul verde natural care este esențial în procesul de fotosinteză și care o ajută să transforme cantități mari de dioxid de carbon în oxigen. Iar florile sale, de diferite forme și culori, îți vor face din ochi timp de câteva luni, dacă o vei îngriji în mod corespunzător.

De regulă, după înflorire planta are nevoie de o perioadă de odihnă. Prin urmare, dacă gloxinia va începe să se ofilească lejer, nu te panica, este un proces firesc. Iar dacă vrei să înflorească tot anul, va trebui să-i dai îngrășăminte și lumină suplimentară.

Citește și: Fie iarna cât de rece: 9 flori de apartament care înfloresc tot anul!

Flori de camera care curăță aerul

Sansevieria

Coada știucii, limba soacrei, limba dracului, planta șarpe sunt doar câteva din denumirile acestei plante preluate din folclor, toate din cauza frunzelor lungi, cărnoase, saturate și ascuțite ale florii. Sansevieria produce mult oxigen și nu e deloc pretențioasă. Floarea poate crește în camere reci sau camere calde, adoră lumina, dar se dezvoltă și la umbră și nu e sensibilă la lipsa de umiditate.

Palmier Areca

Această sursă aproape inepuizabilă de oxigen adoră încăperile luminoase și bine aerisite. Pentru a preveni uscarea și îngălbenirea frunzelor, acestea trebuie stropite dintr-un spray cu apă. De asemenea, îți sugerăm să cumperi din start o plantă adultă, deoarece puieții, deseori, nu supraviețuiesc în apartament.

Citește și: O gură de aer proaspăt: 11 flori de interior pentru fiecare cameră din casa ta!

Plante de apartament benefice sănătății

Crasulla

Există convingerea că floarea Crasulla sau “arborele banilor” atrage bunăstarea materială. Dacă nu crezi în superstiții, merită să o achiziționezi cel puțin pentru efectul său purificator asupra aerului, aspectul cordial și caracterul nepretențios.  Planta trebuie udată o dată în fiecare săptămână. Ce-i drept, poate rezista fără apă mai mult de o lună. De asemenea, Crassula tolerează bine lumina, căldura, dar și absența acestora.

Citește și: Inspiră adânc: 15 plante de cameră care purifică aerul și sunt ușor de întreținut!