Sunt exact pentru tine: 10 trucuri geniale pentru a economisi spațiul în casă

Adesea, atunci când ne hotărâm să redecorăm un apartament, petrecem mult timp încercând să decidem cum să utilizăm corect spațiul, ce culori să alegem și ce mobilier să cumpărăm. Și devine și mai greu dacă avem un apartament mic, care vrem să fie confortabil și frumos.

Astăzi, îți prezentăm câteva trucuri interesante pentru a decora un apartament mic.

Alegerea mobilierului ușor

Atunci când alegi mobilier pentru un apartament mic, asigură-te că acesta arată ușor și fin. Ar trebui să fie transparent, cu picioarele subțiri.

Culori deschise

Oricât de mult iubești culorile aprinse, dacă locuiești într-un apartament mic, alege culori mai deschise. Cele mai potrivite sunt albastru, verde deschis, roz deschis, crem și gri deschis.

Nu cumpăra mobilier mic

Una dintre cele mai des întâlnite greșeli, pe care oamenii le fac atunci când decorează un spațiu mic, este alegerea mobilierului mic. Acesta are efectul invers – te face să te simți ca și cum ai locui într-o casă de păpuși.

Adaugă mai multe articole de mobilă masive pentru a păstra un echilibru în apartament.

Folosește lumina potrivită

Pentru a lumina camera corect, nu cumpăra candelabre imense. Mai bine plasează becuri mici în perimetrul locuinței, astfel încât, dacă nu ai un tavan înalt, nu vei simți cum acesta „te va presa”.

Mobilier multifuncțional

Iată un alt sfat referitor la mobilă: e foarte bine atunci când același articol de mobilier are mai multe scopuri. De exemplu, un pat poate fi, de asemenea, un raft și o canapea.

Nu separa

Încearcă să nu separi podeaua în alte camere. Dacă ai un singur etaj, podeaua va face ca spațiul să pară mai mare.

Folosește colțurile

Puțini oameni folosesc colțurile apartamentului, chiar dacă este foarte convenabil. Deci, dacă așezi unele sisteme de stocare în colțurile camerei, poți ascunde o mulțime de lucruri acolo.

Utilizează spațiul corect

Pentru a face tavanul vizual mai înalt, fă rost de dulapuri sau rafturi înalte. Pentru a nu arăta prea mari, acestea ar trebui să fie de culori deschise.

Folosește foarte puțin decor

Un număr mare de accesorii inutile vor face ca un spațiu mic să pară și mai mic. Ar trebui să scoți fotografiile, statuile, vazele și suvenirurile. Păstrează unele decorațiuni în recipiente frumoase.

Nu ai nevoie de prea multe covoare

Dacă îți plac covoarele, ar trebui să le alegi pe cele care nu au prea multe culori pe ele – în caz contrar, acestea vor arăta ridicol într-un apartament mic.

Ți-au fost de folos aceste sfaturi? Spune-ne în comentarii ce crezi despre aceste trucuri!