Stropește cu această soluție prin casă și vei scăpa de muște, gândaci sau țânțari în doar 2 ore

Oțetul de mere are o groază de întrebuințări. Pornind de la faptul că poate fi benefic pentru sănătatea omului și terminând cu aceea că alungă muștele din casă. Nu în zadar este folosit atât de des în gospodărie.

Capcană pentru musculițele de fructe: Dacă în casa ta au apărut drosophile, poți scăpa rapid de ele folosind oțet de mere, un recipient și niște folie alimentară. Toarnă puțin oțet în bol și acoperă cu folie. Fă câteva găuri în folie și lasă bolul pe masă. Musculițele vor intra acolo, dar nu vor putea ieși.

Curărăță ochelarii: Amestecă cantități egale de oțet de mere și apă distilată. Toarnă soluția într-un pulverizator, agită flaconul bine și stropește ochelarii. Apoi șterge-i cu o cârpă din microfibră.

Netezește fără fier de călcat: Oțetul de mere este o soluție bună pentru netezirea hainelor. Amestecă într-un flacon cu spray o parte de oțet cu 3 părți de apă. Stropește haina șifonată și pune-o pe umeraș. Peste un timp vei observa că s-a îndreptat.

Scapă de mirosul urât din coșul de gunoi: Uneori, chiar dacă scoți gunoiul, coșul continuă să miroase. Înmoaie o felie veche de pâine în oțet de mere și pune-o pe un șervețel de hârtie la fundul coșului. Lasă peste noapte. Dimineața, scoate felia de pâine și mirosul nu te va mai deranja. Apropo, poți proceda așa și cu alte locuri urât mirositoare.

Detergent universal: Amestecă într-un pulverizator o parte de oțet cu două părți de apă. Cu această soluție poți curăța ușor suprafețele din baie și bucătărie.

Elimină petele din oale: Pune cratița sau tigaia la foc cu o ceașcă-două de oțet de mere și tot atâta apă. Lasă să fiarbă timp de 5 minute, după care spală oala ca de obicei.

Ajută florile să trăiască mai mult: Reader’s Digest recomandă să amestecăm 2 linguri de zahăr cu 2 linguri de oțet de mere în vaza în care urmează să turnăm apă și să punem flori. Acest amestec va mări durata de viață a florilor. La fel nu uita să schimbi apa o dată la câteva zile!

Scoate urmele de adeziv: Dacă ai dezlipit ceva de pe o suprafață și au rămas urme, freacă cu o cârpă înmuiată în oțet.

Ține animalele la distanță de mobilier: Stropește cu oțet porțiunile mobilei pe care pisica iubește să le zgârie. Ea urăște acest miros, așa că va evita s-o facă.