Stilul casual – 9 ținute ideale pentru femei plinuțe 50+

Stilul casual este unul din cele mai populare și confortabile concepte vestimentare atât în rândul femeilor, cât și în rândul bărbaților, indiferent de vârstă și statut social. Stilul și-a câștigat popularitatea datorită caracterului său practic și universal, care planează virtuos la granița dintre eleganță și sport, mascând atent carențele siluetei și subliniind meritele acesteia. Aceste trăsături fac din stilul casual un concept ideal pentru femei plinuțe, trecute de 50 de ani.

Ce înseamnă stilul casual?

Mai întâi de toate – confort și relaxare. Acesta are la bază croiuri și țesături cât mai lejere, în așa fel ca hainele să nu-ți împiedice libertatea de mișcare, ci dimpotrivă, să o faciliteze.  În al doilea rând – universalitate și versatilitate, adică se potrivește tuturor și cuprinde o varietate mare de ținute, începând cu modele clasice și terminând cu modele noi și avangardiste, cu accent pe confort sporit. De ce mai are nevoie o femeie contemporană de peste 50 de ani?

Ținutele realizate în stil casual se particularizează prin nuanțe înfundate, expresive, dar lipsite de rezonanță, imprimeuri simple, fără contraste pronunțate, țesături naturale de înaltă calitate și un minim de detalii suplimentare.

Citește și: Cum să arăți la modă la 50 de ani: stil casual în viața de zi cu zi

Ținute casual pentru femei plinuțe

Stilul casual e renumit pentru versatilitate, prin urmare, se potrivește oricărei situații – atât pentru birou, dacă compania nu are un cod vestimentar strict, cât și pentru viața de zi cu zi, când conceptul casual e pur și simplu de neînlocuit.

Una din ținutele casual clasice e compusă din blugi de culoare închisă, o cămașă clasică cu croi drept și un cardigan tricotat, de culoare neagră, care completează armonios imaginea, nivelând ținuta și făcând-o potrivită pentru birou. Pentru un aspect mai relaxat, îți sugerăm să răsucești mânecile cămășii și cardiganului până aproape de coate. În acest fel, vei arăta întotdeauna stilat și contemporan.

Citește și: 20 de stiluri de aranjare a părului scurt, astfel în pas cu trendul

Ținute casual pentru minione

Dacă compania în care lucrezi îți impune un cod vestimentar mai strict, poți încerca o ținută casual alcătuită din fustă și sacou, sau o jachetă clasică cu guler englezesc, centură și mâneci care se pliază. Iar dacă vrei să arăți mai cochetă, adăugând look-ului un pic de dârzenie și îndrăzneală juvenilă, poți completa ținuta cu un top luminos.

Dacă lăsăm afacerile de o parte și ne axăm mai mult pe timpul tău liber – blugii sunt și vor fi întotdeauna la ordinea zilei, fiind o piesă vestimentară cât se poate de simplă, stilată și, cel mai important, confortabilă, care poate fi completată ușor de un pulover cu croială liberă și tăietură în formă de V.

Citește și: 4 tunsori care arată perfect în cazul femeilor plinuțe

Ținute casual pentru femei de 50 de ani

Iar dacă vrei să adaugi imaginii tale un pic de șic în stil retro, îți sugerăm să încerci un model de blugi largi, cu terminații răsucite, completat de o jachetă în stil liber, din țesătură densă și aspră, și un top portocaliu, băgat neglijent sub cureaua de la pantaloni.

O altă opțiune excelentă pentru activitățile tale de zi cu zi poate fi o tunică din denim, care nivelează excelent silueta, mai ales atunci când e combinată cu pantaloni skinny sau colanți.

Citește și: Cum să-ți alegi rochia dacă ești plinuță? 42 de modele pentru toate ocaziile!

Ținute casual femei 2021

Dacă vrei să arăți și să te simți mai tânără cu 10-20 de ani, înarmează-te cu curaj și îmbină o pereche de blugi albaștri sau negri cu o bluză tricotată în dungi și o vestă fără mâneci de culoare kaki. Ținuta poate fi completată cu o pereche de pantofi loafers – eleganți, ușori și feminini.

De asemenea, merită să acorzi un pic de atenție unui poncho confortabil și elegant, care echilibrează partea inferioară și superioară a ținutei tale și poate fi îmbinat excelent cu blugi și cizme lungi.

Nu uita de rochiile cămașă, care sunt ideale pentru femeile plinuțe și arată foarte armonios pe femeile ajunse la o vârstă elegantă, în special când sunt confecționate din denim. Rochia poate avea o siluetă dreaptă sau în formă de A, iar dacă talia îți permite, ar fi mai bine să o porți cu o centură. Ținuta poate fi completată cu o pălărie.

Citește și: Cele mai superbe 30 de idei de manichiură casual, cu care vei fi la modă zi de zi în 2019

Modele rochii casual

În vacanță, poți încerca o rochie lungă în formă de trapez, perfectă pentru zilele însorite de vară. Iar dacă vremea devine mai răcoroasă, rochia poate fi completată oricând cu o jachetă din denim sau piele.

Stilul casual este atât de divers, încât fiecare femeie își poate alege haine potrivite pentru vârsta și morfologia sa. Nu-ți fie frică să experimentezi!