Statura contează! Iată cum arată aceleași haine îmbrăcate pe fetele înalte și scunde!

Articolele vestimentare stau diferit pe fiecare dintre noi. Desigur, tenul, statura și tipul de figură joacă un rol destul de important.

Este imposibil să îți schimbi statura, dar să corectezi și să accentuezi avantajele siluetei este mai simplu decât crezi!

Fetele înalte ar trebui să acorde atenție fustelor și rochiilor cu lungimea mini. De asemenea, o opțiune bună sunt modelele până la genunchi și midi.

Fetele cu statură mică trebuie să își dezgolească încheieturile mâinilor și gleznele, mai ales în articolele over-size. Nu purta pantaloni care îți acoperă pantofii, acest lucru îți va reduce considerabil înălțimea.

Pentru a corecta vizual figura: 

Fetele înalte ar trebui să împartă figura pe orizontală, să aleagă partea superioară și cea inferioară în culori contrastante, să aleagă imprimeuri orizontale – în general, să facă totul pentru a reduce vizual din înălțime, dar puțin de tot.

Fetele scunde ar trebui să creeze o verticală în haine și imprimeuri, să-și întindă vizual statura. Pentru aceasta sunt potrivite imaginile monocrome, decolteurile în formă de V, pantofi cu vârful ascuțit, haine larg deschise.

Zona taliei la pantaloni, blugi, fuste și pantaloni scurți este de asemenea importantă. 

Fetele înalte pot să aleagă pantaloni cu orice tip de talie (înaltă, medie, joasă), însă cu talia joasă trebuie să fie atente, pentru ca trunchiul să nu pară prea lung.

Pe când fetele joase ar trebui să evite pantalonii cu talia joasă, deoarece le scurtează vizual silueta. Opțiunea ideală este talia înaltă.

Proporționalitatea:

Aici, totul este foarte simplu. Fetele înalte ar trebui să aleagă genți, imprimeuri, bijuterii mari. Iar cele de statură mică – genți și accesorii de dimensiuni mai mici, cu imprimeu mărunt.

Cu aceste sfaturi generale îți poți corecta vizual silueta. Însă, totul este foarte individual și fiecare haină poate fi stilizată și ajustată în moduri diverse.