Specialiștii spun cât de des și cum trebuie să spălăm de fapt sutienul

Spălatul este una dintre grijile casnice pe care le are orice gospodină. Bineînțeles, mașina pentru rufe a fost un dar pentru noi, pentru că ne-a scăpat de-o mare povară, însă nu toate rufele suportă a fi spălate manual. Lenjeria intimă și, în special, sutientul necesită o abordare deosebită. Și dacă chiloții e clar că trebuie schimbați zilnic, cu sutienul ne mai putem gândi, mai ales că riscă să se uzeze repede.

Ca să fim sigure că procedăm corect, ar fi bine să consultăm opinia specialiștilor. Reprezentanții companiei „Rigby Peller”, care confecționează lenjerie inimă de mai mult de 75 de ani, au împărtășit cu noi mai multe curiozități legate nemijlocit de producerea și folosirea acestor articole importante.

Potrivit acestora, sutienul trebuie spălat după fiecare a treia îmbrăcare. Dacă o s-o faci mai des, lenjeria se va uza mai repede și se va deforma.

Atunci când speli un sutien, trebuie să fii atentă și la detergentul folosit. Multe femei, procurând o lenjerie scumpă, cheltuie mulți bani și pentru detergenți speciali. Totuși nu e nevoie de soluții scumpe, ca un sutient să poată fi spălat delicat. Există multe metode eficiente, care te vor ajuta să obții rezultatul dorit.

Spală sutienul în apă rece, în acest fel, materialul nu-și va pierde proprietățile, iar articolele de culoare albă nu se vor îngălbeni din cauza apei cu rugină care se întâmplă să apară.

Pentru ca să simplifici procesul, pune sutienul într-un sac special. În acest fel, nu riscă să se agațe de alte haine.

Nu se recomandă să folosești uscătorul electric, întrucât firele folosite la confecționarea stofelor delicate sunt foarte subțiri și se pot rupe.

Și ultimul sfat: pentru ca sutienele să-și mențină forma, păstrează-le în dulap la fel ca în magazine, cupă în cupă.