Spălarea geamurilor: Soluția care nu te costă nimic, dar le menține curate pe tot parcursul anului!

Suntem în plină primăvară, iar vara ne face cochet din ochi. Dar primăvara nu înseamnă doar cireși înfloriți și ciripit de păsărele. Pentru multe gospodine mai înseamnă și spălatul ferestrelor, mai ales acum, în preajma sărbătorilor pascale. La urma urmei, vrei să te uiți la cireși printr-o fereastră curată, iar pe deasupra, nimeni nu spală geamurile iarna.

Spălatul ferestrelor e o mare bătaie de cap. Parcă mai ieri le-ai spălat, iar astăzi sunt din nou murdare. Praful este insensibil, atât față de ferestre, cât și față de noi. Dar fii sigură că-i vom veni de hac.

Sfaturi la spălarea geamurilor

Înainte curățam geamurile la fiecare 2-3 luni, și din interior, și din exterior. Dar sora mea, care își face studiile în China, m-a învățat un truc pe care-l folosește populația autohtonă. Chinezii țin mult la tradiții. Iar fetele sunt instruite de la o vârstă fragedă cum să poarte grija căminului familial. Prin urmare, știu o groază de trucuri eficiente pentru viața de zi cu zi.

Din spusele ei, chinezii își spală geamurile o singură dată pe an, și cu toate că orașele lor sunt poluate, ferestrele rămân aproape imaculate. La început aveam o atitudine sceptică față de aceste promisiuni, dar iată că a trecut un an de când am spălat ferestrele ultima oară și m-am convins că metoda chiar funcționează. Așadar, hai să vedem despre ce este vorba.

Soluție pentru spălarea geamurilor

Tot de ce vei avea nevoie este o lavetă obișnuită pentru geamuri, doi litri de apă, iod și puțin oțet. Toarnă într-un recipient de plastic 2-3 litri de apă, 10 picături de iod și câteva linguri de oțet. Amestecă soluția bine și moaie laveta în apă. După care șterge ferestrele cu ajutorul acesteia. Mai întâi din interior, apoi din exterior. Dacă pe partea din afară ferestrele sunt foarte murdare, îndepărtează praful cu o cârpă obișnuită, până a aplica soluția pregătită anterior.

Citește și: Nu mai trebuie să speli aragazul: 5 lucruri care costă doi bani, dar iți vor ușura viața la bucătărie!