Spală vasele cu mai puțin efort: 7 trucuri care îți vor face viața mai ușoară!

Spălarea vaselor este obositoare și plictisitoare. Pentru unii este o adevărată corvoadă, mai ales că vasele trebuie spălate în fiecare zi. Nu și dacă ții cont de aceste sfaturi. Ele îți vor economisi timpul, energia, nervii și banii. Cu alte cuvinte, îți vor face viața mai ușoară.

#1. Spală vasele în timp ce gătești

Până sunt gata pastele sau cartofii prăjiți, reușești să speli vasele, chiuveta și blatul de bucătărie. Iar după masă nu-ți va rămâne decât tigaia și 2-3 farfurii. O chestiune de 3 minute. De altfel, învață să speli vesela imediat după ce mănânci. În acest fel, blatul de bucătărie va fi întotdeauna curat, iar sufletul tău împăcat.

#2. Folosește mănuși de protecție

Mănușile protejează pielea și unghiile de detergenți, bacterii și arsuri. În plus, astăzi există modele de silicon, cu peri pe palmă, care fac spălarea vaselor mai plăcută ca niciodată până acum.

#3. Alege un detergent lichid de calitate

Majoritatea gospodinelor folosesc detergenți ieftini, pentru a face economii. Dar această strategie nu e deloc economicoasă. De regulă, cu cât detergentul este mai ieftin, cu atât vâscozitatea lui e mai mică, iar eficiența mai rea.

Sugestia noastră este să alegi produse bune, testate în timp, care înlătură ușor grăsimea și nu se consumă după două spălări. Pe termen lung, costurile sunt aceleași, în schimb câștigi mai mult timp și energie.

#4. Gândește-te la consecințe

Farfuria din care ai mâncat smântână poate fi curățată în 15 secunde dacă o speli imediat după masă. Dacă o lași peste noapte, îți va lua de 10 ori mai mult timp a doua zi. Literalmente.

Gândește-te la bacterii, la gândaci de bucătărie, la musculițe, la furnici, la miros, la timp, la energie, la bani. Experiența arată că dacă speli vesela imediat după masă, consumi mult mai puțin detergent, mai puțină energie și mai puțin timp. Iar spălarea este mult mai plăcută.

#5. Nu lăsa vesela murdară peste noapte

O locuință dezordonată este o sursă inepuizabilă de stres și una din cauzele mai puțin evidente ale depresiei. Cercetătorii au demonstrat că zgomotul vizual (dezordinea în casă) demotivează omul și îi slăbește puterea de concentrare. Cu alte cuvinte, mormanul de veselă murdară este un generator de stres, mai ales dimineața, când trebuie să pleci la muncă. Un mod sigur de a începe ziua cu stângul.

În plus, în vede (texte sacre indiene) se spune că dacă lași vesela murdară pe timp de noapte, trebuie să părăsești casa înainte de apusul soarelui (sau să o speli). Cică atrage duhurile rele. Ești sigur că vrei să te pui cu ele?

#6. Înmoaie vasele în apă cu detergent

Dacă ai lăsat vesela murdară pentru a doua zi, nu te grăbi să o speli. Umple oala murdară cu apă caldă, adaugă o picătură de detergent și las-o să stea așa timp de zece minute. Îți va fi mult mai ușor să o speli.

#7. Gătește bucate care nu solicită multă veselă

Sau mănâncă direct din tigaie (oală). O metodă mai radicală pentru cei care detestă spălatul vaselor din toată inima. Și nu uita că întotdeauna poți să-ți cumperi o mașină de spălat vase.

Citește și: Nu m-am gândit niciodată că detergentul de vase poate fi folosit în acest mod: 10 întrebuințări neobișnuite!