Spală prosoapele de bucătărie în acest fel și vor fi întotdeauna curate!

Cu toții folosim prosoape de bucătărie. E un lucru mărunt, dar foarte util, pentru că păstrează ordinea în bucătărie și ne face munca mai ușoară. Singurul lor neajuns este că se murdăresc cam repede și nu-i deloc ușor să le speli.

În teorie, le poți pune în mașina de spălat, dar cine a încercat, știe că rezultatul este discutabil. Prosoapele își pierd forma, se întind și se rup. Iar petele rămân la locul lor și nu ne rămâne decât să le aruncăm.

Și totoși, nu trebuie să le arunci. Există o metodă veche, aproape comunistă, care îți poate fi de mare ajutor la curățarea și dezinfectarea prosoapelor. Am învațat-o de la bunica mea. Tot de ce vei avea nevoie poate fi gasit la bucătărie. Și anume: săpun de rufe, sare de lămâie, bicarbonat de sodiu și puțin înălbitor.

Toarnă 3 litri de apă clocotită într-un recipient de plastic și adaugă detergentul (100 gr), bicarbonatul (100 gr), înălbitorul (50 ml) și sarea de lămâie (50 gr). Sarea de lămâie facilitează diluarea grăsimii care s-a îmbibat în prosoape.

Amestecă soluția și pune în apă toate prosoapele murdare. Nu-ți va lua decât 3 minute să faci toate pregătirile necesare, după care poți să-ți vezi de treaba ta. Lasă-le să se moaie până când apa se va răci. După care, clătește prosoapele și pune-le în mașina de spălat rufe, timp de 20 de minute, la 60 de grade Celsius.

Spre deosebire de o fierbere obișnuită, această metodă nu doar dezinfectează prosoapele, ci și înlătură până la 90% din pete, chiar și petele vechi, emanând senzația de curățenie și prospețime.

Iar dacă vrei ca prosoapele să fie moi și catifelate, îți recomand să le clătești cu un balsam gătit acasă. Amestecă o lingură de sare de mare, cu o lingură de bicarbonat de sodiu, 200 ml de oțet de 9 grade și o lingură de balsam de rufe. Adaugă amestecul în sertarul pentru balsam și pune prosoapele în mașina de spălat, la un program obișnuit de clătire.