Șoarecii se tem de acest miros ca de foc! Scapă de ei în 10 minute

Când începe să se răcească afară, oamenii care locuiesc la țară se confruntă cu o problemă neplăcută. Rozătoarele de pe câmpuri și moșii forestiere se mută în casele oamenilor sau în gospodărie, apoi se înmulțesc cu viteza fulgerului. Iar dacă nu ai o pisică pe lângă casă, viața ta se poate transforma într-un adevărat calvar. Nu și dacă ții cont de aceste trucuri. Rozătoarele o fi ele periculoase și sâcâitoare, dar au slăbiciunile lor. Iată care sunt ele.

1. Cauciucul topit

Șoarecii au un simț excelent al mirosului. Există mirosuri pe care pur și simplu nu le pot suporta și dacă le simt nu se vor apropia niciodată de casa ta. Unul dintre aceste mirosuri este mirosul de cauciuc ars. Pentru a speria dăunătorii, aprinde o bucată de cauciuc în curte (pusă într-un recipient de metal). Iar resturile care rămân, după ce se răcesc, pune-le acolo unde șoarecii umblă de cele mai multe ori.

2. Săpunul

Dacă rozătoarele dăunează copacilor din grădină, poți scăpa de ele folosind săpun. Rade o bucată de săpun prin răzătoare, toarnă săpunul în punguțe din fibră și lasă punguțele lângă trunchiul copacilor. Mirosul de săpun îi va speria pe dăunători. Același truc este util și în casă sau în cotețul pentru găini. Acest miros provoacă adevărate atacuri de panică la șoareci și șobolani. În ceea ce privește punguțele, ele pot fi confecționate dintr-o pereche veche de dresuri din nailon.

3. Oțetul și terebentina

Mulți au auzit că oțetul alungă insectele, dar puțini oameni știu că rozătoarele se tem de el la fel de mult. Chiar dacă șoarecii s-au instalat deja în casă, dacă tratezi suprafețele principale cu oțet, dăunătorii vor fugi imediat. Același lucru este valabil pentru terebentină. Iar dacă te temi ca nu cumva mirosul să rămână în casă, le poți aplica pe bucăți de carton, care se pun în locurile bântuite de șoareci. Acest miros te va ajuta să scapi nu numai de șoareci, ci și de țânțari.

4. Penele arse

Puful, penele și lâna arsă provoacă un efect similar. Poți să dai foc unei perne vechi în grădină, unei geci de puf inutile sau unei șosete de lână. După această operațiune, poți să fii sigur că în grădină nu vor mai rămâne dăunători. Dar pentru orice eventualitate, pune resturile de lână în punguțe de nailon și lasă-le acolo unde șoarecii umblă cel mai des. Există mirosuri pe care rozătoarele nu le pot suporta, iar mirosul de pene arse este unul din ele.

5. Pulberea de chili

Iar dacă ești adeptul unor soluții radicale, taie o roșie în două, presara deasupra unei jumătăți puțină pulbere picantă de chili (primul strat) și tot atâta zahăr (al doilea strat). Și lasă roșia acolo unde ai observat șoareci. Rozătoarele nu vor supraviețui după ce vor gusta din ingredientul secret.